Darvasi legújabb könyvéről beszélgetnek a szerzővel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Darvasi László új, Isten. Haza. Csal. című kötetét mutatják be csütörtökön este hét órától a Grand Caféban.

A kínai bölcsek, a szenvedélyes trubadúrok vagy a délszláv háború világa után Darvasi László legújabb novellái közelebbi tájékra kalauzolnak bennünket: a magyar vidékre, ahol az apáinkat és az anyáinkat hagytuk. Ahol a fiaink hagytak minket. A falusi kiskocsmák, az éttermi termékbemutatók, a fehér galléros uzsorások és az elhagyott öregek országa ez: a mi országunk.

A szerző védjegye – a kifogyhatatlan fantázia, a látomásos képzelet és a láttató elbeszélés – ezekben a történetekben is megtalálható, valami azonban megváltozott: szikár és pontos látleleteket olvashatunk, nehezen feledhető félmondatok sejtetnek életnyi tragédiákat. Semmi kétség, ezek a novellák rólunk szólnak, az álmainkról és az értékeinkről, amelyekhez hűek akartunk maradni, mégis megcsaltak minket. Ezek a történetek kérdeznek: miért nem tudjuk elmondani a szüleinknek azt se, ha végre megértjük őket…

A Szépírók Társasága által támogatott rendezvény este 7 órakor kezdődik a Grand Caféban. A kötet könyv és ekönyv formátumban is megrendelhető.

Előző sztori

Hat órán át futnak szombaton a újszegedi ligetben

Következő sztori

A szegedi igazgatók nem értenek egyet a HVG középiskolai rangsorával