Az Országos Dohányellátó megkezdte a beszállítói szerződések megkötését

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó ütemben halad a felkészülés az új dohánypiaci szabályozás november 1-jei hatályba lépésére, az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) októberben megkezdte a dohánytermék-nagykereskedőkkel a beszállítói szerződések megkötését – közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

A kiskereskedők online regisztrációja 2015. október 21-én kezdődik; az eddigi megkeresések alapján az érdeklődés már most is óriási a dohányboltok részéről – írták. A 2015 novemberében hatályba lépő törvényi rendelkezések értelmében a dohánytermék-kiskereskedők már csak az állam által koncessziós szerződéssel kijelölt társaságtól, azaz az ODBE-től szerezhetik be a dohánytermékeket. Hétfői közleményében az ODBE kiemelte: készen áll arra, hogy a dohányellátási feladatokat novembertől az állammal kötött koncessziós szerződés rendelkezéseinek megfelelően ellássa. A nagykereskedőkkel kötött beszállítói szerződésekkel kapcsolatban hangsúlyozták, a megállapodások versenysemlegesek, így minden érintett szerződő fél számára ugyanolyan általános szerződési feltételeket tartalmaznak. A társaság kész mindazon cégekkel is szerződést kötni, amelyek eddig esetleg nem éltek az ODBE által többször felkínált lehetőséggel, és azokkal is, amelyek a jövőben lépnek a piacra – olvasható a közleményben.

A dohánytermék-kiskereskedőket a társaság a weboldalán és szakmai kiadványokon keresztül folyamatosan tájékoztatja az új ellátási rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról. A kiskereskedők általános szerződési feltételeit – összhangban a törvény hatályba lépésével – a 2015. november elsejét követő munkanapon hirdethetik meg, két országos napilapban és a társaság honlapján. A kihirdetési időpont után 15 napig párhuzamosan működik majd a két ellátási rendszer – azaz november 17-ig még a nagykereskedők is, azt követően pedig már csak az ODBE Kft. lesz jogosult dohánytermék kiszállítására. November 2-től lehetőség lesz – a rendelkezésre álló készletekből – a Cash&Carry (C+C) típusú vásárlásra; vagyis a dohány kiskereskedők a társaság raktáraiban kialakított C+C boltokban személyesen megvásárolhatják a kívánt dohánytermékeket.

Előző sztori

Női futball: a negyeddöntőben állt meg a SZAK a Magyar Kupában + FOTÓK

Következő sztori

Nemzetközi bűnözői csoportot számolt föl a határokon átnyúló rendőrségi akció