Sport

Asztalitenisz: szegedi Eb-bronz Szlovéniából

Asztalitenisz: szegedi Eb-bronz Szlovéniából

2015. október 22., csütörtök
Asztalitenisz: szegedi Eb-bronz Szlovéniából
major-endre

Kiválóan szerepelt Major Endre, az ATSEK Szeged kerekesszékes asztaliteniszezője az szlovéniai Vejlében rendezett Európa-bajnokságon.

Az 1-es kategóriában a férfiak csapatversenyének négyes döntőjében a németek egészségügyi okok miatt visszaléptek. A britek a magyar és az olasz csapatot is legyőzték, így utóbbi két egység az ezüstéremért küzdhetett szombaton. A páros mérkőzést döntő szettet 11-9-re az olaszok nyerték meg,

Major Endre

viszont hasonlóan kiélezett meccsen egyenlített, kétjátszmás hátrányból fordítva. A mindent eldöntő mérkőzésen

Kaiser Jánosnak

esélye sem volt

Federico Falco

ellen, aki rövid szerváival sorra szerezte a könnyű pontokat, így a magyar csapat a 3. helyet szerezte meg.

Para-asztalitenisz Európa-bajnokság 1-es kategória csapatverseny, négyes döntő:

Olaszország - Magyarország 2-1

Andrea Borgato, Federico Falco - Major Endre, Kaiser János 3-2 (11:5, 8:11, 16:14, 8:11, 11:9) Andrea Borgato - Major Endre 2-3 (11:9, 11:8, 6:11, 11:13, 12:14) Federico Falco - Kaiser János 3-0 (11:2, 11:1, 11:6) Major Endre nagyon közel volt egyéniben is az éremszerzéshez, hiszen a negyeddöntőben a lehető legkisebb különbséggel maradt alul orosz ellenfelével szemben. Sajnos a sorsolás szeszélye folytán csoportelsőként is nehezebb ellenfelet kapott, mint a csoportmérkőzések során legyőzött angol versenyző, aki a másik ágon így könnyen megszerezte a bronzérmet. Összességében a világranglistán így is előrelépett az ATSK Szeged parasportolója, így még mindig van esélye a riói kvalifikáció megszerzésére.

Para-asztalitenisz Európa-bajnokság 1-es kategória egyéni, negyeddöntő:

Dmitrij Lavrov (orosz) - Major Endre 3-2 (11:13, 12:10, 9:11, 11:7, 11:9)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.