Közélet

Ankarai merénylet - Áder János és a kormány is részvétét fejezte ki az ankarai terrortámadás miatt

Ankarai merénylet - Áder János és a kormány is részvétét fejezte ki az ankarai terrortámadás miatt

2015. október 10., szombat
Ankarai merénylet - Áder János és a kormány is részvétét fejezte ki az ankarai terrortámadás miatt

Magyarország kormánya őszinte részvétét fejezte ki az ankarai terrortámadásban elhunytak családtagjainak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombaton az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozták: a magyar kormány a terrorizmus minden formáját elítéli. Az ilyen tragikus események is alátámasztják annak a szükségességét, hogy növeljük a terrorizmus elleni közös erőfeszítéseinket - mutattak rá. A KKM a közleményben részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Áder János

köztársasági elnök részvétét fejezte ki

Recep Tayyip Erdogannak

, a Török Köztársaság elnökének a szombati ankarai merénylet miatt. Az MTI-hez eljuttatott levélben a magyar köztársasági elnök azt írta: mély megrendüléssel értesült az ankarai pályaudvar mellett közel száz ártatlan polgári személy életét követelő merényletről. "Engedje meg, hogy az egész magyar nép nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak. Osztozunk fájdalmukban, és szívből együtt érzünk a sebesültekkel is, akiknek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk" - áll a levélben. A magyar államfő megerősítette: "Elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan elítéljük a terrorizmust, annak minden formáját és megjelenését. Bizonyosak vagyunk abban, hogy az emberi értékek védelmében síkra szálló erőknek sikerül majd legyőzniük az erőszak ideológiáját, a pusztítás megszállottjait". Áder János ugyanakkor hangsúlyozta: a terror elleni harcát folytató baráti török nép a továbbiakban is számíthat Magyarország elkötelezettségére és támogatására. Szombat délelőtt kettős robbantásos merényletet követtek el Ankara központjában. Helyi idő szerint tíz óra után, pár másodperces különbséggel két pokolgép robbant a belvárosban, ahol százak gyülekeztek béketüntetésre a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására. A békés felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel. A török egészségügyi miniszter közölte, hogy a támadásban 86 ember vesztette életét, 186-an pedig megsebesültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.