/

Üzenet a nagyvilágnak – nem csak László Petrák dolgoznak a határon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

segitseget_nyujto_fotosok07_gs

A sokszor kaotikus és szomorú események között is számos újságíró őrzi meg emberségét, és nyújt segítséget a bajba jutott migránsoknak.

Nem csupán a hazai, de a világsajtót is bejárta a hír, a fénykép és a videó, hogy kedden László Petra, az N1TV – azóta azonnali hatállyal elbocsátott – operatőre Röszkénél a kitörni készülő illegális bevándorlókat – köztük gyerekeket – rugdossa, elgáncsolja. A legnagyobb közösségi oldalon szégyenfalat hoztak létre a nevével, de akadt grafikus, aki az édesanyjával együtt tengerbe veszett migráns kisfiúval komponálta össze a kamerát tartó magyar sajtómunkást.

Az újságíróknak bizony nincs könnyű dolguk ezekben a napokban a zöldhatáron, ahol óráról órára egyre feszültebb a helyzet. Nyilvánvalóan nem zavarhatják a hatóságot, mégsem maradhatnak le semmiről. Amellett, hogy dokumentálniuk kell a történéseket, percről percre tudósítva a közönséget, meg kell őrizni emberségüket is. Nem egyszer merül fel a kérdés: kattintsak vagy segítsek? Mi a fontosabb egy adott helyzetben, a szenzáció, a talán soha vissza nem térő pillanat megörökítése vagy a humánum? Nos, jelentjük, szerencsére rengeteg a pozitív példa is, tehát üzenjük a nagyvilágnak: nem csak László Petrák dolgoznak a zöldhatáron.

A SZEGEDma.hu fotóin (1-4.) jól látszik, amint a kék inges fotóriporter, Kisbenedek Attila, az AFP munkatársa a röszkei gyűjtőpontnál egy kitörési kísérlet során saját testi épségét is veszélybe sodorva a rohanó tömegből, a lábak alól(!) húz ki egy felbukott kisgyereket, akit akár agyon is taposhattak volna. Egy külföldi fotóriporter pedig (a nevét sajnos nem tudjuk, 5-7. kép) nem egy alkalommal nyújtott már segítséget nehéz cuccaikkal, táskáikkal bajlódó migránsoknak, nőknek, gyerekeknek.

Róluk se feledkezzünk meg, köszönet emberségükért!

Frissítés: egy kedves olvasónk segítségével kiderült, az 5-7. képen látható újságíró Husejnow Attila, félig magyar-félig lengyel szabadúszó fotóriporter, aki azt írta: “Megviselt, amit láttam, és munka közben próbáltam magam kicsit hasznossá tenni.”

no images were found

Érdemes rögzíteni a tényt: nemcsak László Petrák képviselik a médiát a határon! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=568037

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 9.

Előző sztori

Labdarúgás: fontos időszak előtt áll a Szeged-Grosics

Következő sztori

Rekord – több mint háromezer határsértőt fogtak el Csongrád megyében szerdán