Közélet

Üzenet a nagyvilágnak - nem csak László Petrák dolgoznak a határon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Üzenet a nagyvilágnak - nem csak László Petrák dolgoznak a határon + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 10., csütörtök
Üzenet a nagyvilágnak - nem csak László Petrák dolgoznak a határon + FOTÓK (FRISSÍTVE)
segitseget_nyujto_fotosok07_gs

A sokszor kaotikus és szomorú események között is számos újságíró őrzi meg emberségét, és nyújt segítséget a bajba jutott migránsoknak.

Nem csupán a hazai, de a világsajtót is bejárta a hír, a fénykép és a videó, hogy kedden

László Petra,

az N1TV - azóta azonnali hatállyal elbocsátott - operatőre Röszkénél a kitörni készülő illegális bevándorlókat - köztük gyerekeket - rugdossa, elgáncsolja. A legnagyobb közösségi oldalon

szégyenfalat

hoztak létre a nevével, de akadt grafikus, aki az édesanyjával együtt tengerbe veszett migráns kisfiúval

komponálta össze

a kamerát tartó magyar sajtómunkást. Az újságíróknak bizony nincs könnyű dolguk ezekben a napokban a zöldhatáron, ahol óráról órára egyre feszültebb a helyzet. Nyilvánvalóan nem zavarhatják a hatóságot, mégsem maradhatnak le semmiről. Amellett, hogy dokumentálniuk kell a történéseket, percről percre tudósítva a közönséget, meg kell őrizni emberségüket is. Nem egyszer merül fel a kérdés: kattintsak vagy segítsek? Mi a fontosabb egy adott helyzetben, a szenzáció, a talán soha vissza nem térő pillanat megörökítése vagy a humánum? Nos, jelentjük, szerencsére rengeteg a pozitív példa is, tehát üzenjük a nagyvilágnak: nem csak László Petrák dolgoznak a zöldhatáron. A SZEGEDma.hu fotóin (1-4.) jól látszik, amint a kék inges fotóriporter,

Kisbenedek Attila

, az AFP munkatársa a röszkei gyűjtőpontnál egy kitörési kísérlet során saját testi épségét is veszélybe sodorva a rohanó tömegből, a lábak alól(!) húz ki egy felbukott kisgyereket, akit akár agyon is taposhattak volna. Egy külföldi fotóriporter pedig (a nevét sajnos nem tudjuk, 5-7. kép) nem egy alkalommal nyújtott már segítséget nehéz cuccaikkal, táskáikkal bajlódó migránsoknak, nőknek, gyerekeknek. Róluk se feledkezzünk meg, köszönet emberségükért!

Frissítés: egy kedves olvasónk segítségével kiderült, az 5-7. képen látható újságíró Husejnow Attila, félig magyar-félig lengyel szabadúszó fotóriporter, aki azt írta: "Megviselt, amit láttam, és munka közben próbáltam magam kicsit hasznossá tenni."

Érdemes rögzíteni a tényt: nemcsak László Petrák képviselik a médiát a határon! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=568037

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.