Kultúra

Színes kínálattal jelentkezik a szegedi színház - Jön A varázsfuvola is

Színes kínálattal jelentkezik a szegedi színház - Jön A varázsfuvola is

2015. szeptember 15., kedd
Színes kínálattal jelentkezik a szegedi színház - Jön A varázsfuvola is
sznsz_sajttaj07kf

Gazdag műsorkínálattal készül szeptemberben és októberben a Szegedi Nemzeti Színház. Tragikomédia, játékos egyfelvonásos, daljáték és roma musical is színesíti a műsorfüzetet.

A Szegedi Nemzeti Színház falai között emlékeznek meg szeptember 19-én

Baka István

költő halálának 20. évfordulójáról. Özvegye,

Baka Tünde

a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, a számos szállal Szegedhez kötődő költő hagyatékár őrző alapítvány egyik legfontosabb szegmense lesz a Yorick utolsó monológja címet viselő előadás.

Jordán Tamás

és

Huzella Péter

közös estjének gerincét a Yorick-versek, valamint a szerelmes és halálversek adják. A vereseket Jordán Tamás előadásában hallhatják majd az érdeklődők, aki azt mondta, szegényebb lenne a Baka-versek nélkül. Elektromos bőgőn és harmonikán

Huszár Mihály

működik közre. Mint azt már portálunk is megírta, szeptember 20-án Szegedre utazik a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztivál nagy sikerű produkciója a Somnakaj című gypsy musical.

Stromajer Andrea

producer felhívta a figyelmet, az zenés előadás célja, hogy hidat építsen a nemzetiségek és a többségi társadalom között. Lehet-e úgy kiteljesedni cigányként, hogy nem kell feladni a gyökereket? - erre a kérdésre keresi a választ

Müller Péter Sziámi író,

akivel korábban a Somnakaj keletkezéséről, fogadtatásáról és az országjáró körútról beszélgettünk.

sznsz_sajttaj03kf

A magyar dráma napján tragikomikus fantáziálással folytatódik a színházi évad, mégpedig

Zalán Tibor

és

Merő Béla

gondozásában. A

Szása i Szása a rendszerváltás körüli időknek

, egykori pártitkároknak és kisembereknek állít görbe tükröt, ami a rendező szerint napjainkban is félt téma a drámaírók között. Az előadás, amit a POSZT keretein belül felolvasó-produkcióként láthatott a közönség a szegedi bemutatóra új színezetet kapott, így stúdiókörülmények között, a Szent-Györgyi Albert Agórában mutatják be szeptember 21-én. Két világhírű egyfelvonásossal, két világhírű zseni első művével folytatódik a szeptember a Kisszínházban.

Bodolay Géza

rendezi

Jean Genet

A cselédek és

Nyikolaj Vasziljevics Gogol

Kártyások című műveit. Megtudtuk, előbbi a XX. század alapvető szociális lázadását fogalmazza meg a cselédek és az úrnők között, utóbbi pedig a képmutatásról szól. Bodolay szerint az alapvető emberi kérdést feszeget A cselédek, mégpedig, hogy "ki tisztítsa ki a wc-t és ki az, aki ezt másra bízná?".

Alföldi Róbert

rendezése, A varázsfuvola nyitja az októberi műsorkínálatot. Még a nyáron az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztiválon debütáló produkcióban szereplő

Marléne Assayag

elnyerte a legjobb előadónak járó díjat, ráadásul a közönségszavazáson is óriási sikert aratott a Mozart-feldolgozás - emlékeztetett

Gyüdi Sándor

főigazgató. Igaz, az Éj királynőjét játszó elismert énekesnő nem utazik Szegedre, szerepét

Barabás Annamária

kapja. A varázsfuvola nem hagyományos daljáték köntösében elevenedik meg a Nagyszínház színpadán, Alföldi a fiatalok vágyait, az idősek ármánykodásait emeli középpontba.

sznsz_sajttaj05kf

A szegedi teátrum több vendégelőadásnak is helyet ad: október 16-án a Benkó Dixieland Band koncertezik az alapító 75. születésnapja alkalmából, valamint az Állami Operaház is beköltözik egy előadás erejéig a Nagyszínházba a Figaro 2.0 című újragondolt kétrészes vígoperával. Idén sem marad el a szegedi egyetemisták kedvelt programja, 8. alkalommal rendezik meg ugyanis a színházi tárlatvezetéssel, kulisszatúrával és műhelymunka látogatással fűszerezett nyílt napot.

Tragikomédia, játékos egyfelvonásos, daljáték és roma musical is színesíti a műsorfüzetet. Íme a szeptemberi és októberi kínálat:http://szegedma.hu/?p=570226

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.