Új alkalmazás készült a helyi bulibáróknak – itt a Szeged Nights!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegednights1

Két nyári szünidejét töltő egyetemista létrehozott egy Androidra írt alkalmazást, amely segíti az éjszakai életbe elinduló fiatalokat. A fejlesztők úgy tapasztalták, a felhasználók elégedettek, igaz, még nem minden tervüket tudták megvalósítani.

„Az ötlet július közepén született meg, szerettünk volna egy olyan alkalmazást létrehozni, ami hasznos, de egyben segíti a szakmai fejlődésünket. Ez lett a Szeged Nights” – nyilatkozta portálunknak Horváth Ádám, aki a programozásért felelt. A mű két hét alatt, két ember munkájával készült el. Céljuk, egy a korosztályuk és saját maguk számára is felmerülő probléma megválaszolása volt: hol találjanak meg egy adott funkciójú helyet, ha szórakozni indulnak?

Kocsmák, események (ez leginkább bulinaptárnak tűnik), bankautomaták, éjjel-nappali boltok, éttermek, dohányboltok – ezek a fő menüpontok. A Szeged Nights alkalmazással elsősorban a szórakozni indulókat célozzák meg, de Horváth Ádám tapasztalta, hogy egy középkorú házaspár is az ő alkalmazásuk segítségével próbált éttermet találni. Az első 12 napban mintegy 250 ember töltötte le az applikációt.

A SZEGEDma szerkesztősége is kipróbálta az alkalmazást. GPS mutatja egy adott hely távolságát aktuális helyzetünktől, ez csak bekapcsolt internettel működik, de az alapinformációk elérhetőek enélkül is. A dohányboltok, bankautomaták listáját szinte teljesnek találtuk, a kocsmák is szép számmal képviseltették magukat. Az étkezdék felsorolása változatos, bár úgy tapasztaltuk, elsősorban a gyorséttermekre koncentrál, igaz, ez bulizók esetében jogosnak tűnik. Az események, boltok menüpontok még hiányosak, ez utóbbinál a Tesco nyitva tartása pontatlan. Az apróbb javításokra a készítők is gondoltak, külön menüpontban lehet jelezni az észrevételeket.

„Mindenképpen szerettük volna, ha a gólyatáborok és a SZIN előtt kikerül a Google Playre alkalmazás, ennek a design látta a kárát. Terveink alapján három-négy hét múlva lecseréljük a teljes material desaignt (Google által fejlesztett formanyelv – szerk.), továbbá lehetővé tesszük, hogy adott hely honlapjára tovább lehessen lépni, így megtekintve például egy adott étterem étlapját. Szándékaink szerint hamarosan a magyar mellett angol nyelven is elérhetővé tenni az alkalmazást” – mondta később megvalósítandó elképzeléseikről Horváth Ádám, aki hangsúlyozta, eddig szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptak.

Megkérdeztünk egy egyetemistát is, hogy mit gondol a Szeged Nightsról. „Hasznosnak találom az ötletet, bulik előtt nagyon jól jöhet, mivel így nem kell sok helyről összegyűjteni az adatokat, a mobilneten is spórolhatunk” – vélekedett Szabó Dániel, az SZTE BTK hallgatója, aki úgy gondolja, nagyban segítené az elsőéveseket is ez az alkalmazás, hiszen így rövid idő alatt megtanulhatják a friss egyetemisták, hogy mi, merre található. Reméli, hogy hamarosan a rendezvények közül még több feltöltésre kerül, lehetőség szerint jegyárral, hiszen a kispénzű felsőoktatásban tanulók számára ez utóbbi is lényeges szempont.

Hol a kocsma, meddig van nyitva? Androidos applikációt készített két szegedi fiatal a Tisza-parti városban bulizni vágyó társaiknak – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=560808

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 12.

Előző sztori

Cloud 9+ zenekar: „Nekünk zúznunk kell!”

Következő sztori

Több mint négyezer határsértőt fogtak el Csongrád megyében szombaton