Sokakat érint a hadigondozásról szóló törvény módosítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hadigondozásról szóló törvény módosítása megteremtette annak a lehetőségét, hogy a járási hivatalok anyagi támogatást állapíthassanak meg a volt hadiárváknak, volt hadigyámoltaknak és a volt hadigondozottaknak, akik korábban jogosultak voltak hadigondozotti ellátásra, de azt megszüntették vagy politikai okokból be sem nyújtották kérelmüket.

A törvény módosítását követően több mint 300 kérelmet nyújtottak be az ügyfelek a Makói Járási Hivatalhoz. A kérelmek közel 90 százalékának elbírálása már megtörtént.

A makói Kurusa Ilona az egyike azoknak, akik a Makói Járási Hivatalnál adta be a kérelmét. Azt követően döntött így, hogy a Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetségének Makói Csoportjánál meghallgatta a járási hivatal által tartott tájékoztatót a jogszabály-változás adta lehetőségről. A szeptember 4-én benyújtott kérelmet a hatóság azóta elbírálta, és a meghozott határozat szerint október 1-től ebben, a havonta 8500 forintot jelentő járadékban részesül.

Előző sztori

Kosárlabda: Szegeden is legyőzte horvát ellenfelét a Szedeák + FOTÓK

Következő sztori

Kedvenc írónőjükkel találkozhattak a Gregor-iskola negyedikesei + FOTÓK