Rudnay ösztöndíjas festőművész kiállítása a Tornyai-múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabo Klara Petra alkotasaval

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíját elnyert Szabó Klára Petra képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 27-én, vasárnap délben Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. Az eseményen köszöntőt mond Vágó János települési képviselő, a tárlatot Somosi Rita művészettörténész nyitja meg.

A hódmezővásárhelyi születésű alkotó rendszeres résztvevője a különböző rezidencia programoknak Ausztriától a Baltikumon át a Távol-Kelet országaiig. Jelenleg épp Dél-Koreában az Incheon Art Platform keretében alkot. Szabó Klára Petra munkásságát számos elismeréssel díjazták: kétszeres Derkovits-ösztöndíjas, a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon több díjban és munkajutalomban is részesült. A fiatal képzőművész grafikái, akvarelljei mellett animációkat és egyedi installációkat is készít a tavalyi Őszi Tárlaton nyerte el a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított és finanszírozott Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat. Az egyedi technikával készült alkotásaiból álló, különlegesen finom kidolgozású Jégvirágok kiállítása december elejéig, a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlattal egy időben látható a Tornyai János Múzeum emeletén.

Előző sztori

Kézilabda: a tavalyi bronzérmes ellen nyitja a BL-idényt a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Délvidéki Magyar Golgota – vándorkiállítás az Emlékpontban