Kultúra

Rudnay ösztöndíjas festőművész kiállítása a Tornyai-múzeumban

Rudnay ösztöndíjas festőművész kiállítása a Tornyai-múzeumban

2015. szeptember 18., péntek
Rudnay ösztöndíjas festőművész kiállítása a Tornyai-múzeumban
Szabo Klara Petra alkotasaval

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíját elnyert Szabó Klára Petra képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 27-én, vasárnap délben Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban. Az eseményen köszöntőt mond Vágó János települési képviselő, a tárlatot Somosi Rita művészettörténész nyitja meg.

A hódmezővásárhelyi születésű alkotó rendszeres résztvevője a különböző rezidencia programoknak Ausztriától a Baltikumon át a Távol-Kelet országaiig. Jelenleg épp Dél-Koreában az Incheon Art Platform keretében alkot.

Szabó Klára Petra

munkásságát számos elismeréssel díjazták: kétszeres Derkovits-ösztöndíjas, a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon több díjban és munkajutalomban is részesült. A fiatal képzőművész grafikái, akvarelljei mellett animációkat és egyedi installációkat is készít a tavalyi Őszi Tárlaton nyerte el a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított és finanszírozott Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjat. Az egyedi technikával készült alkotásaiból álló, különlegesen finom kidolgozású Jégvirágok kiállítása december elejéig, a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlattal egy időben látható a Tornyai János Múzeum emeletén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.