Közélet

Nógrádi Tibor: Szegednek büszke, egységes, erős, győztes Fidesz-csapat kell!

Nógrádi Tibor: Szegednek büszke, egységes, erős, győztes Fidesz-csapat kell!

2015. szeptember 20., vasárnap
Nógrádi Tibor: Szegednek büszke, egységes, erős, győztes Fidesz-csapat kell!
nogradi_tibor_sajtaj02_gs

Azonnali életjeleket ígér a szegedi Fidesz új elnöke, aki portálunknak azt is elmondta: nyitni szeretne a polgári értékrendű szerveződések és a teljes szegedi társadalom felé.

Ahogy arról már

beszámoltunk

, pénteki tisztújító közgyűlésén

Nógrádi Tibort

választotta elnökéül a Fidesz szegedi szervezete. Az 53 esztendős politikus 2010 óta önkormányzati képviselő Szegeden. Kétszer indult egyéni mandátumért önkormányzati választáson, mindkétszer fölényesen nyert. Jelenleg a 3. számú egyéni választókörzet (Gyálarét, Hattyas, Kecskés, Szentmihály) képviselője, a szegedi közgyűlés Fidesz – L.É.T. frakciójának vezetője. Elképzeléseiről, terveiről kérdeztük.

- Mi motiválta a kandidálásra, az indulásra?

- A 2014. októberi önkormányzati választáson a választók egyértelmű ítéletet alkottak a szegedi polgári oldal működéséről. Világosan tudtunkra adták: a régi, sok politikai taktikázással, széttagoltsággal, érdekellentétekkel terhelt, illetve az azok megoldására kötött rengeteg rossz kompromisszumon alapuló politizálás nem folytatható. Jómagam ebben a nehéz helyzetben nem a letargiát, hanem a kihívást éreztem, melyből igyekszem erőt meríteni. Úgy gondolom, jelentős tapasztalatom van a válságos helyzetek kezelésében, az azokból való építkezésben, ezért bár 2014 végéig nem voltak ilyen irányú ambícióim, a vereség nagysága és hatása bennem tettvágyat és alkotó gondolatokat váltott ki.

- A pénteki tisztújításon elmondott programalkotó beszédében paradigmaváltást ígért, mit ért ezen?

- Beszédemben elöljáróban megköszöntem

Gyimesi László

elnök és az előző elnökség munkáját; nehéz, sok esetben eszköz- és forráshiányos időszakban álltak a szegedi alapszervezet élén, vezették azt. Ezzel a mondattal jelképesen és valóságosan is lezártnak tekintem a múltat, nem akarok foglalkozni vele. Ez persze nem jelent tiszta lapot, de jelenti azt, hogy kevesen vagyunk, mindenkire, mindenkinek a tudására, tapasztalatára és képességeire szükség van, aki a régi sérelmeit és fegyvereit hátra tudja hagyni, és egy büszke, egységes, erős, győztes Fidesz-csapat tagjaként tud hinni, sőt, ami még fontosabb, őszintén tenni a közös sikerért. Ezen keresztül pedig már utaltam is konkrét stratégiai céljainkra: mandátumokat fogunk nyerni a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségnek a 2018-as országgyűlési választáson, és meg fogjuk fordítani a Szeged jövője szempontjából általunk rendkívül veszélyesnek Botka-féle politikai egyeduralom rendjét!

- Némileg meglepő és szokatlan módon ehhez a munkához bizalmat kért, de türelmet nem, miért?

- Paradigmaváltás idején – ahogy említette – a kandidáló vezetők általában valóban bizalmat és türelmet is szoktak kérni, de nekünk erre most nincs lehetőségünk. Olyan frusztráltak és gyengék vagyunk, hogy a gyors intézkedéseknek rögtön látszaniuk és érződniük kell, azonnal meg kell teremtenünk elérhetőségeinket, alapvető kommunikációnkat, életjeleket kell adnunk magunkról. Éppen ezért indult el és fejlődik majd napról napra

a szegedi Fidesz folyamatosan frissülő Facebook-oldala

, ezen keresztül is állandó kapcsolatot kívánunk tartani a tagsággal, a szimpatizánsokkal. Jómagam és az elnökség tagjai hétfőn esténként elérhetőek leszünk a Victor Hugo utcai székházban, várjuk tagtársaink személyes megjelenését, gondolatait. Az elnök és az elnökségi tagok fogadóórái kiszámíthatóak és rendszeresek lesznek, emellett a tagság számára negyedévenként közgyűlést tartunk, ahol megvitatjuk a stratégiai kérdéseket – mindezek révén azonnali életjeleket adunk Szeged polgári tábora számára. Természetesen az időigényesebb feladatokhoz is haladéktalanul hozzálátunk: az adminisztrációnk naprakésszé, pontossá tételéhez, a szegedi Fidesz működéséhez szükséges anyagi és tárgyi feltételek megteremtéséhez, az alapszervezeti stratégia kidolgozásához, valamint az SZMSZ-módosítás elkészítéséhez.

- Rövid távon, mondjuk a 2015-ös esztendő végéig, milyen feladatokat tervez, milyen feladatok várnak önökre?

- Egy hónap múlva újra taggyűlést tartunk, átbeszéljük feladatainkat, reményeim szerint előterjesztjük és elfogadjuk az új SZMSZ-t, aztán határozott lépéseket teszünk a tagságban érezhető frusztráció feloldásáért – azaz letesszük a jelenleg nem létező alapokat. Közben felveszem a kapcsolatot minden, a Fideszhez közel álló értékrenddel, politikai platformmal, célokkal rendelkező szegedi szervezettel, sokat tárgyalok és egyeztetek majd. Hála Istennek nem vagyunk egyedül! Természetes szövetségeseink, a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi szervezete és a L.É.T. mellett széles kapcsolatrendszert építhetünk ki, számos egyesülettel, civil mozgalommal és fontos magánszeméllyel akarjuk elmélyíteni együttműködésünket, és nyitni fogunk a szegedi társadalom irányába. Reményeim szerint az év végi pezsgőbontásra meglesz az a struktúránk, erőforrás- és felépítményrendszerünk, melynek birtokában 2016-ban komoly politikai munkához tudunk látni egy bővülő időszak kezdeteként. Eltökélt szándékunk hozzájárulni ahhoz, hogy Szeged vonatkozásában is olyan jól és hatékonyan működjön a polgári értékek képviselete, mint ami az utóbbi évek választásain országszerte rendre bizonyítást nyert, illetve az elmúlt időszakban a migrációs válság határozott és példamutató kormányzati kezelésében is megmutatkozott.

- Végül egy könnyedebben tűnő, mégsem egyszerű kérdés: milyen volt a tisztújító közgyűlés hangulata?

- Egy szóval jellemezve: remek. Ez alatt azt értem, hogy hosszú idő után végre nem voltak indulatok, ellentétek, intrikák. Várakozás, óvatos bizakodás hatotta át a rendezvényt. Megköszöntem a tagság nehéz időszakban tanúsított kitartását, hitét, és szolgálatot ígértem elnöki munkámban: a teljes tagság szolgálatát, tágabb értelemben Szeged polgári értékrenddel bíró lakosságának szolgálatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.