Közélet

Megnyílt az európai mobilitási hét

Megnyílt az európai mobilitási hét

2015. szeptember 16., szerda
Megnyílt az európai mobilitási hét

A kormány elkötelezett a kerékpárutak építése mellett, 2010 és 2014 között 530 kilométer ilyen út épült, és nemrég megnyílt egy tízmilliárd forintos keret a további fejlesztésre - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az európai mobilitási hét megnyitóján szerdán Budapesten.

Az Európai Bizottság környezetvédelmi és közlekedési főigazgatóságának támogatásával évente szeptember 16. és 22. között rendezik meg 42 országban a mobilitási hetet. Az idei kampány jelmondata - a multimodalitás és az intermodalitás jegyében - a következő: Válassz, válts, variálj! - tette hozzá az államtitkár, utalva a többféle közlekedési mód váltott alkalmazására. A most induló kerékpárút-építés az egy-, két- és három számjegyű utak mellett 80 helyszínen történik. Megyei önkormányzatok is pályázhatnak támogatásra, a cél az, hogy a meglévő és az új kerékpárutak rendszerbe szerveződjenek - ismertette

Tasó László

. Az idei mobilitási hét arra is felhívja a figyelmet, hogy az önkormányzatok könnyebben fenntartható közlekedési rendszereket fejlesszenek. Az emberek pedig válasszanak kevésbé környezetterhelő közlekedési módot, például a kerékpárt - tette hozzá az államtitkár. Idén 177 település regisztrált a rendezvényre, 32-vel több a tavalyinál - emelte ki Tasó László. Budapesten szeptember 19-20-án, az Andrássy úton lesz az idei autómentes nap. A fővárosi rendezvények várhatóan csaknem félmillió látogatót vonzanak majd - olvasható a rendezvény sajtóanyagában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.