/

LMP: felmenő rendszerben kellene átalakítani a felsőoktatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az LMP szerint aki adott felsőoktatási intézményben kezdi meg tanulmányait, annak ott is kellene befejeznie, és bármilyen átalakítást csak felmenő rendszerben szabad bevezetni.

Ikotity István, a párt országgyűlési képviselője és Pető Ernő szakszóvivő keddi, MTI-hez eljuttatott közleményével Palkovics László felsőoktatási államtitkár sajtótájékoztatójára reagált. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkára azt mondta, a gödöllői Szent István Egyetemhez kerül a Budapesti Corvinus Egyetem három budai kara, az az átalakítás tervezett időpontja 2016. január elseje, azaz ekkortól csatlakozna az élelmiszertudományi, kertészettudományi és a tájépítészeti kar a SZIE-hez.

Az LMP álláspontja szerint az elindított átalakítások a felsőoktatásban pénz nélkül nem fognak működni, és sérelmezik, hogy a folyamat nem volt transzparens, “a színfalak mögött osztották a kártyákat”.

Mint írták, a tervezett átalakításokról korábban a felsőoktatási stratégia sem rendelkezett, mivel a kormány a különböző gazdasági lobbi érdekeknek próbált megfelelni. Az LMP viszont az oligarchák helyett az oktatók és a hallgatók véleményét venné figyelembe.

Közölték továbbá, hogy a tervezett változások a vidéki felsőoktatás megerősítését sem segítik, mivel nem kevesebb, hanem több intézményre lenne szükség, mert a vidéki főiskolák az adott térség szellemi és gazdasági motorjaként működnek.

Előző sztori

Kézilabda: az SZKKSE nyerte az orosházi AEGON Kupát

Default thumbnail
Következő sztori

Nyárbúcsúztatót tartanak Gyálaréten

Legutóbbi hasonló cikkek