Labdarúgás: drámai fordulatok után döntetlenre végzett a SZEOL a Dabassal + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-dabas17kf

Kétgólos hátrányból felállva, egy kihagyott büntetővel is döntetlent játszott a SZEOL a vendég Dabassal az NB III Közép csoport 6. körében.

Balszerencsésen indult az összecsapás a szegediek számára, pontosabban még el sem kezdődött, amikor Makra Zsolt sérültet jelentett, így a szakmai vezetésnek máris változtatást kellett eszközölnie az eredetileg leadott kezdőben.

A kezdősípszó után aztán nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a vendégek. Csák Zoltán már a második percben ráijesztett Leindler Domonkosra, aki csak a kapufa segítségével tudta hárítani a támadó szöglet utáni közeli fejesét. Az első negyed óra végére fokozatosan kezdtek ébredezni Tóth Ákos tanítványai, és átvenni a játék irányítását. Ennek ellenére ismét a Pest megyeiek szereztek kis híján vezetést: Takács Kornél hétméteres fejesét Leindler óriási vetődéssel tudta csak kitolni a kapufa mellől. A 36. percben Nikola Maksimovic került a védelem mögé, lapos centerezéséről pedig a támadást kísérő Gajág Gergő alig-alig maradt csak le az ötösnél. Az ellentámadást követő sarokrúgásnál aztán megtörtént a baj: középen Zsolnai Róbert és Takács is elhasalt az őrzőjével való viaskodás közben, amire Berger József habozás nélkül a mészpontra mutatott. Bár Leindler érezte az irányt, már csak beleérni tudott Csák pipába tartó tizenegyesébe. (0-1) Nem sokkal később a túloldalon is büntető következhetett volna, de a játékvezető ezúttal nem fújt a sípjába, amiért Takács a tizenhatoson belül rálépett az őt a labdáért folytatott küzdelemben megelőző Maksimovic sarkára.

Fordulás után Leindler borzolta a kedélyeket, miután egy hosszú felívelést rossz helyre fejelt el Sorecz Szabolcs elől, szerencséjére azonban Csák 35-ről nem talált kaput kapásból. Mindemellett mezőnyben a SZEOL dominált, Honti József legénysége főként kontrákra rendezkedett be. Ugyanakkor így is összejött nekik a második találat: a 66. minutumban Dévai Csaba ment végig a jobb oldalon, Csák elé passzolt a tizenhatos előterébe, és bár Leindler a támadó lapos lövését még ki tudta tolni, Takács közvetlen közelről már a hálóba pofozta a kipattanót. (0-2) Nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen a 68. percben Puskás Csaba harcolt ki büntetőt, amit ő maga értékesített is. (1-2) Sőt, a cséká újabb pár perc elteltével ismét lekészíthette a labdát a tizenegyespontra, miután Kéri Tamás lábát elhúzta a büntetőterületen belül Scheilinger György. A dabasiak hálóőre egyből pirosat kapott, a helyére beálló Bartus Balázs viszont kivédte Puskás félmagas, balra tartó büntetőjét. Emberelőnyben, de gólhátrányban kezdett tehát a hajrába a szegedi együttes. Beretkáék nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítésért, beszorították ellenfelüket, az erőfeszítéseiknek pedig a 86. percben született meg az eredménye. Puskás vállalt el egy átlövést 30 méterről, végül pattogós kísérlete a jobb alsó sarokban kötött ki a kissé későn vetődő Bartus mellett. (2-2) Ezt követően sem álltak le a vendéglátók, de újabb gólt már nem tudtak elérni, így a Dabas egy ponttal távozott a Felső Tisza parti stadionból.

A SZEOL jövő vasárnap a Dunaharaszti MTK vendége lesz.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2015. szeptember 5., 16.30.
SZEOL SC
FC Dabas
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Berger József •• asszisztens: Szvetnyik Bence, Sebestyén László
2
2

Labdarúgó NB III Közép csoport, 6. forduló:

SZEOL SC – FC Dabas 2-2 (0-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).
SZEOL: Leindler – Ondrejó, Gajág, Rácz (Kormányos – a szünetben), Grünvald, Forró, Fülöp (Végh 69′), Puskás, Kéri (Huszárik 78′), Maksimovic, Beretka. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Dabas: Scheilinger – Dévai (Lanczkor 69′), Lázár, Kozma, Komoróczi, Hollauer, Surányi, Sorecz (Bozsik 64′), Csák (Bartus 76′), Zsolnai, Takács. Vezetőedző: Honti József.
Gólszerzők: Puskás (68′ – tizenegyesből, 86′), ill. Csák (37′ – tizenegyesből), Takács (66′).
Sárga lap: Kéri (47′), Puskás (52′), Forró (82′), ill. Csák (45+1′), Takács (73′).
Kiállítás: Scheilinger (74′).

Tóth Ákos: “Úgy gondolom, a közönség biztosan jól szórakozott, én viszont megint nem lettem fiatalabb ezen a mérkőzésen. Megjártuk a poklot és a mennyet is. Ha azt vesszük, hogy a 66. percben kétgólos hátrányban álltunk, előtte pedig egy félidő alatt különböző okok miatt elvesztettük két belső védőnket is, és innen sikerült az egyenlítés, akkor mindenképpen dicséret illeti a csapatot. Másfelől viszont voltak olyan helyzeteink, amik alapján azt kell mondanom, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Kicsit talán megint később hajráztunk a kelleténél, hiszen látható volt, hogy az utolsó negyed órában az ellenfél teljesen elkészült az erejével.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+5′
Vége! Egy rendkívül fordulatos, változatos meccsen egy pontot tudott itthon tartani a szegedi együttes a Dabas ellen. A nagy küzdelem után jogosan zúg a taps a hazai játékosoknak a lelátóról.
90+4′
Végh beadásába belefújt Berger bíró, kifelé szabadrúgás az ítélet.
90+4′
Az utolsó lehetőség? A tizenhatos sarkától 6-7 méterre vágta fel Zsoilnai Kormányost, jár a szabadrúgás a SZEOL-nak!
89′
Óriási nyomás alatt a dabasi kapu, az imént Végh szöglete centikkel suhant el csupán a berobbanó Grünvald homloka előtt.
86′
GÓÓÓL!!! Mekkora gól?! Puskás bő 30-ról lőtte ki a jobb alsót egy pattogós lökettel! 2-2!
85′
Nagy elánnal küzd az egyenlítésért a SZEOL, ez azonban egyelőre nem hoz helyzeteket.
82′
Forró a nadrágjánál fogva rántotta le a róla leforduló Zsolnait a félpályán, ez így sárga.

no images were found

79′
Honti József, vendégek trénere nehezen viseli a viszontagságokat: az imént vörös fejjel ordított el magától egy őt nyugtatni igyekvő rendezőt.
78′
Kéri talán kicsit bele is sérült a Scheilingerrel való ütközésbe, mindenesetre Huszárik állt be helyette a hajrára.
77′
Ezért most nagyon kár! Puskás félmagas, balra tartó kísérletét Bartus a kapu fölé tenyerelte.
76′
Bartus Balázs áll a gólvonalra, Csák a csere áldozata.
74′
Scheilinger György idő előtt mehet zuhanyozni, Berger sporttárs egyből kiállította!
74′
Tizenegyes ez is! Beretka passzolt a védelem mögé, Kéri befutotta, majd átpörgette a labdát Scheilinger felett, aki más megoldás híján buktatta a szélsőt.
73′
Takács elrúgta sípszó után a labdát, sárgát kapott érte
69′
Mindkét mester cserére szánta el magát: Fülöp helyett Végh, Dévai helyett Lanczkor a pályán.
68′
GÓÓÓL!!! A csapatkapitány magabiztosan gurított a bal alsóba, 1-2!
68′
Tizenegyes! Puskás átvette a tizenhatoson belül Kéri beadását, de lőni nem tudott. Helyette cselezett, majd felbukott az egyik dabasi belépőjében.
66′
Gól… Egy gyors kontra most betalált: Dévai robogott a jobb szélen, bepasszolt Csák elé a tizenhatos előterébe, és bár Leindler az első lövést még védte, Takács a kipattanót közelről a hálóba pofozta. 0-2.
64′
Beállt Bozsik Viktor a fehér mezesekhez, Soreczet váltotta.
62′
Hihetetlen! Egy jobbról érkező labdát Beretka nem tudott átvenni a tizenhatoson belül, Gajág közeli bombája azonnal blokkba fulladt, Fülöp pedig luftot rúgott az ismétlésnél a tizenhatos vonalán.

no images were found

62′
Grünvald balos beívelése megpattant Komoróczi lábán, de nem tudta meglepni a vendégek hálóőrét.
60′
Beretka is tüzelt, ő 25-ről középről. Ez már egy fokkal jobb kísérlet volt, de pont oda repült, ahol Scheilinger állt.
59′
Balról érkezett Maksimovic beadása, Kéri pedig tisztán a hosszún. A szélső éles szögből érkező, félfordulatos kapáslövése magasan a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
58′
Ondrejó megnézett magának egy távoli átlövést, miután volt előtte kellő terület. Sajnos nem találta el jól a labdát, így az laposan gurult el a kapu mellett három méterrel.
55′
Támadólag, kezdeményezően lép fel a SZEOL, miközben a szűk előnyt maguknak tudó dabasiak főként gyors ellentámadásokra bazíroznak.
51′
Puskás rúgott oda Komoróczinak, ez is lap.
50′
Ez nem sokon múlt! Sorecz ugrott volna ki középen, de a szemből érkező Leindler hamarabb elérte a labdát – a tizenhatoson kívül. A kapus a lelassuló játékszert nem tudta kellő erővel megfejelni, szerencséjére Csák kapáslövése 35-ról nem találta el az üres ketrecet.
46′
Ráczot Kormányos váltotta a folytatásra.
46′
Folytatódik az összecsapás, egyet cseréltek a vendéglátók a szünetben.

SZÜNET

45+1′
Vége is az első félidőnek, amely során a vendégek egy véleményes büntetővel jutottak előnyhöz. A játék képe alapján azonban bizakodva várhatja a folytatást Tóth Ákos legénysége, hiszen Beretkáék játékában is ott lappang a gól.
45+1′
Csák csúnyán odataposott Rácznak, villant az első sárga a meccsen.
44′
Megint Maksimovic! A szakállas csatár közeli lövése veszelyesen suhant el keresztbe.
43′
Most viszont túl csendes az a síp! Kacskán találta el a labdát egy dabasi bekk, a pörgős labdáért folyó helyezkedési csatát Maksimovicm megnyerte a visszalépő Takáccsal szemben a büntetőterületen belül, mire a hórihorgas játékos a szegedi sarkára taposott. Berger József ezt most nem fújta be, pedig…
37′
Gól… Leindler érezte az irányt, de Csák tökéletesen helyezett lövését csak a kapufa belső felére tudta segíteni, onnan pedig a hálóba pattant a labda. 0-1. Ez volt a Pest megyeiek támadójának hetedik gólja a bajnokságban.
37′
Tizenegyes! Egy szögletnél Takács és Zsolnai is elesett középen őrzőjével ölelkezve, Berger sporttárs pedig a mészpontra mutatott.
36′
Maksimovic bejutott a dabasi védelem mögé, az alapvonalról laposan centerezett, a támadást kísérő Gajág viszont lemaradt az átadásról középen. Ondrejó ismételte a beadást jobbról, Grünvald fejelhetett szabadon, de erőtlen kísérletét Scheilinger könnyedén fogta.
35′
Puskás csapatkapitányként több nyugalmat kér a társaktól a passzjátékban.
34′
Kiváló felpasszt kapott Beretka, a tizenhatoson belül már csak Lázár állt vele szemben, de aztán a hazai szélső túl sokáig várt egy érdemi megoldással, így oda lett a lehetőség.

no images were found

30′
Nagyot üvöltve terült el Rácz a félpályán – egyből a tarkójához nyúlt, talán kapott egy könyököst. A játékvezető mindenesetre nem látott okot a játékmegszakításra.
29′
Kéri bombája veszélyesen zúgott el a dabasi kapu mellett. Egy bizonyos szögből már-már gólnak tűnt a löket, legalább is a lelátóról érkező reakciók alapján erre lehet következtetni.
28′
Egy balszerencsés ütközés után Dévai szorult ápolásra, a jobb térdét fájlalta. Mostanra újra játékra jelentkezik.
25′
Most a Dabas nyom: ismét egy bal oldali beívelés okozott veszélyt, de Zsolnai hosszúról érkező kapáslövését Gajág testtel blokkolta. A vendégek a biztonság kedvéért kezezést reklamáltak, de szó sem lehetett ilyesmiről.
22′
Mekkorát védett Leindler Domonkos?! Te jó ég! Takács használta ki magasságbeli fölényét egy balról érkező beadásnál, de 6-7 méterről érkező fejesét a szegedi kapus valami elképesztően nagy vetődéssel kitolta a jobb kapufa mellől.
21′
Csák szökött meg a leshatárról, így Rácznak nagy versenyt kellett futnia, hogy az alapvonalnál szögletre tudjon menteni a csatár elől. A sarokrúgás már kevesebb veszélyt hordozott magában.
17′
“Na, végre!” – előzte meg a publikum részéről egy szóbeli dicséret a tapsot. Maksimovic lódult meg agilisan a balon, középre húzott, de indítani nem tudott. Ezért végül két tolás után 25-ről tüzelt. Kaput nem talált, de a szándék valóban a helyén volt.

no images were found

15′
Puskás – éles szeméről tanúbizonyságot téve – löbbölt a tizenhatoson belülre, Maksimovic már a cselt is megcsinálta védőjével szemben, de a játékvezető lesállás miatt megállította. Maradjunk annyiban, véleményes helyzet volt…
13′
Az utóbbi percekben kezdi átvenni az irányítást Tóth Ákos alakulata, a labda folyamatosan ott pattog a vendégek tizenhatos előterében, de legalább azon a térfélen.
10′
…Puskás balosa elakadt az ötfős sorfalban.
9′
Ondrejót felvágták jobbösszekötőben, 22 méterről jár szabadrúgás a SZEOL javára.
8′
Kéri kért bocsánatot a társaktól egy kissé felelőtlenül eladott labda után. Baj nem lett belőle végül, de a dabasiak most is megmutatták, milyen gyorsan tudnak ritmust váltani és támadásba lendülni.
5′
“Ha pattan, az enyém!” – kiáltotta Leindler védőjének egy felívelésnél. Takács végül kifejelte a labdát a kapus kezéből, de hiába zördült a háló, a játékvezető kifelé fújt szabadot – jogosan.
2′
“Uh!” – hallik a lelátóról. Az első szöglet Csák Zoltánt találta meg teljesen tisztán a hosszún, de a támadó közeli fejesét Leindler és a kapufa közösen hárították.
1′
A vendégek kezdték a találkozót, akik fehér mezükhöz piros nadrágot és piros sportszárat választottak. A szegedi szokásos, kék-fekete csíkos szerelésükben pompáznak.

16.25: Tóth Ákos nem taktikázhat hosszú kispaddal, hiszen Szabó Gergő kapus mellett mindössze hárman várnak bevetésre, név szerint Huszárik Zsolt, Végh Ariel és Kormányos Kolos. Persze, úgyis csak hármat lehet cserélni – mondhatnánk némi puritán logikával. Természetesen a labdarúgás ennél egy fokkal bonyolultabb sport.

16.20: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozdulatait végzik. A futball szempontjából igen előnyös időjárás fogadja a mai meccset, hiszen az elmúlt hetek-hónapok nyári kánikuláját felváltotta egy borongós, enyhén szeles, helyenként esővel tarkított változat.

A mérkőzés Berger József sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hihetetlen fordulatokat követően döntetlent hozott a SZEOL és a Dabas csörtéje. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=565873

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 5.

Előző sztori

Trump ma legyőzné Clintont

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK