Sport

Labdarúgás: parádés meccsen gól nélkül zárt a Pázsit és a Mártély + FOTÓK

Labdarúgás: parádés meccsen gól nélkül zárt a Pázsit és a Mártély + FOTÓK

2015. szeptember 20., vasárnap
Labdarúgás: parádés meccsen gól nélkül zárt a Pázsit és a Mártély + FOTÓK
pazsit-martely07kf

Egy három kapufával és két tizenegyessel tarkított találkozón gól nélküli döntetlent hozott a Pázsit és a Mártély összecsapása.

Sokkal aktívabban kezdtek a vendéglátók, akik

Molnár László

révén már az első percben megdöngették a kapufát: az újszegedi csatár Del Piero-szögből tekert a hosszú felső sarok pipájára. A 7. percben ismét Molnár László volt a főszereplő, aki ezúttal egy gyors kontrával indult meg egy az egyben

Czibere Krisztiánra

, de a 16 méterről leadott lövése a jobb kapufa tövéről ismét csak kifelé pattant. A folytatásban aztán fokozatosan kezdtek magukra találni a mártélyiek, így a játék is áttevődött a saját kapujuk elől a két tizenhatos közé. Sőt, fordulás után már a vendégek kerültek némi mezőnyfölénybe, ami az 53. minutumban meg is hozta a gyümölcsét. Ekkor a tizenhatoson belül

Tódor Dániel

emelte rá a labdát

Bakos Béla

alkarjára, amire válaszul

Orovecz Éva

játékvezető a mészpontra mutatott. A labda mögé

Kovács Vince

állt, a kissé jobbra tartó, lapos löketet azonban

Sipos Csaba

jó érzékkel vetődve hárítani tudta. A piros mezesek a 66. percben aztán megkapták a lehetőséget a javításra: Tódor ezúttal kicselezte Bakost az ötös sarkánál, majd nagyot homorított a bekk szorításában, így a bíró ismét tizenegyest ítélt. Az újabb lehetőséget már

Rácz Márkó

igyekezett gólra váltani, csakhogy Sipos megint jól érezte az irányt, így már a második büntetőt védte ki a meccsen, előlépve ezáltal a találkozó hősévé. Tíz perccel később

Torjai Tamás

lekészítését

Tóth Zoltán

durrantotta rá kapásból 16 méterről, de a kapufa harmadjára is kifogott a hazaiakon. A hajrára még egy kiállítás maradt: a második félidőben szinten végig reklamáló Tóthot küldte ki második sárgával a játékvezető. Összességében elmondható, szinte a csodával határos dolog, de a lefújásig egyetlen egy alkalommal sem zördültek meg a hálók, így mindkét gárda egy-egy ponttal lett gazdagabb. A Pázsit egy hét múlva Szegvárra utazik, míg a Mártély a Kübekházát fogadja.

Újszeged, Kertész utca, 10 néző
2015. szeptember 20., 10.00
Pázsit SE
Mártély SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Orovecz Éva • asszisztens: Csuka Ferenc, Forgó Sándor
0
-
0

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 5. forduló:

Pázsit SE - Mártély SK 0-0

Újszeged, Kertész utca, 10 néző. Vezette: Orovecz Éva (Csuka Ferenc, Forgó Sándor).

Pázsit:

Sipos - Perényi, Tóth, Bálint, Joó, Molnár S., Hegedűs, Farkas A., Molnár L. (Bakos - a szünetben), Lesznek (Torjai - a szünetben), Török (Túri 59').

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Mártély:

Czibere - Szabó, Homoki (Dóczi 62'), Tódor, Rozsos, Kovács, Rácz, Baranyi, Sibán, Dencsi, Tóbiás.

Vezetőedző:

Baranyi Béla.

Sárga lap:

Tóth (32'), Perényi (56'), ill. Rácz (57').

Kiállítás:

Tóth (81'). Arató Tamás:

"Háromszor is eltaláltuk a kapufát, de ettől függetlenül is sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk, hiszen ezt a meccset eldönthettük volna már rögtön az elején. Utólag viszont örülünk az egy pontnak, mert a Mártély kétszer is tizenegyest lőhetett. Ennek kapcsán mindenképpen szeretném kiemelni Sipos Csaba kapusunk mai nagyszerű teljesítményét!"

Baranyi Béla:

"Tipikus egygólos mérkőzés volt, de egyik csapatnak sem sikerült gólt rúgni. Tizenegyeseket hagytunk ki, ami még ilyen szinten is nonszensz. Az ellenfélnek volt három kapufája, úgyhogy azt mondom, a döntetlen reális, egyik csapat sem érdemelt ma győzelmet."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a mérkőzésnek! Szinte hihetetlen, hogy ezen a márkőzésen nem született egyetlen találat sem, így viszont mind a két csapat több ponttal lett gazdagabb, mint ahányszor megzörgette a hálót.
88'
Egy jobboldali beadásnál egyszerre ugrott a labdáért Tódor és Sipos, a bogyó végül mindkettejükön túlcsorgott, de a hálóőr még a gólvonal előtt rá tudott vetődni.
87'
Czibere Krisztián kapus megunta a mártélyiak gólképtelenségét, így végül egymaga indult el a kapujából az ellenfél irányába, három jó csel után a felezőnél rántotta le a negyedik újszegedi. Különleges meccs a mai, már a csodával határos, hogy nem láttunk gólt.
81'
Piros lap! Tóth Zoltán a második félidő során többször is hangot adott egyet nem értésének a játékvezető döntéseit illetően. Orovecz Éva most unta meg és mutatta fel a második sárgát a zöld mezesek játékosának.
80'
Kovács Vince érkezett kiváló ütemben egy szögletre, de a fejese éppen középre hullott, könnyű feladatot adva Sipos kapusnak.
76'
A pázsitnak most például nem sikerült: Torjai lekészítését Tóth Zoltán vágta kapásból a bal kapufa felső részére. A hazaiak már harmadjára zörgették meg a lécet.
75'
Az idő előrehaladtával mindinkább úgy tűnik, egyetlen gól dönthet a mérkőzésen, a kérdés csak az, hogy melyik csapat lesz képes elérni azt.
67'
Ezúttal Rácz vállalta magára az ítélet végrehajtását, jobb belsővel a bal alsót vette célba, Sipos viszont egy macska ügyességével vetődött a lövésre. Egyre inkább felvetődik a kérdés: mi kellene még a mártélyiaknak a gólszerzéshez?
66'
Tódor csinálta meg a cselt Bakossal szemben a tizenhatoson belül, majd elesett őrzője szorításában, Orovecz Éva ezúttal is a mészpontra mutatott.
63'
A második félidő során eddig enyhe mezőnyfölényben játszanak a piros mezesek, összességében azonban egyik kapu sem forog túl sűrűn veszélyben
62'
Beveti egyetlen cseréjét Baranyi Béla: Dóczi szállt be a meccsbe Homoki kárára.
59'
Újabb frissítés hazai oldalon: Török helyett Túri állt be a folytatásra.
57'
Rácz nem engedett elvégezni egy szabadrúgást a felezőnél, sárga kártya lett érte a jutalma.
56'
Sajátos eset: Joó hátulról felrúgta Homokit, a mártélyi pedig a földön fekve visszarúgott ellenfelének, Orovecz bíró pedig végül a reklamáló Perényinek adott sárga lapot.
54'
Kovács Vince lapos, jobbra tartó lövésére leért kézzel Sipos, majd a kapus másodjára magához is tudta ölelni a labdát. Nagyon komoly sanszot hagyott ki a Mártély.
53'
Tizenegyes! Tódor pöccintette rá a labdát Bakos alkarjára, történt mindez a tizenhatoson belül, Orovecz Éva pedig befújta a büntetőt
51'
"Fogjál kaput, Sziki!" - szólt az ukáz a vendégek kispadjáról egy huszonkét méteres szabadrúgást megelőzően. Szabó Attila tekerése végül a keresztléc fölött fél méterrel suhant el
48'
Rácz húszméteres bombája lepte meg kis híján egy pattanás után Sipos kapust, aki csak másodjára tudta birtokába venni a bogyót.
46'
Molnár László és Lesznek Ferenc számára ért véget a derbi, Bakos Béla és Torjai Tamás kapott lehetőséget Arató mestertől a bizonyításra.
46'
Folytatódik a meccs, kettőt cseréltek a vendéglátók a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely során az zöld mezesek kezdtek aktívabban, gólt azonban nem sikerült elérniük, így nulla-nullával vonulnak a csapatok az öltözőbe.
45'
Kovács Vince távoli bombája Tóth fejéről pattant veszélyesen a jobb felső felé, de a labda végül a keresztlécen túl hagyta el a játékteret. A félidő utolsó mozzanataként éppen a hazai bekk stukkolt ki a sarokrúgást.
36'
Farkas Attila suhintott rá húszról egy szöglet utáni kipattanót, erő volt benne, csak az irányzék hibádzott.
32'
Tóth Zoltán rúgta el sípszó után a labdát, ez pedig a sárga lap tipikus esete, elő is került a kártya Orovecz Éva zsebéből.
28'
Gyönyörű megoldás! Kovács Vince távoli szabadrúgásába Homoki nyúlt bele okszival, az így gellert kapó labádt pedig Siposnak kellett bravúrral kitolnia a jobb kapufa mellől.
27'
Kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok, a játék javarészt áttevődött a két tizenhatos közötti területre, amihez az kellett, hogy megszilárduljon a Mártély védekezése.
21'
Joó György megunva a társak tétlenségét elvállalt egy huszonöt méteres átlövést. A labda ugyan lecsúszott a rüsztjéről, így nem okozott veszélyt, de újabb éles jele volt annak, hogy a Pázsit továbbra is fölényben futballozik.
16'
Újfent Rozsos a főszerepben, a saját maga által kiharcolt sarokrúgást ő bólintotta kapura hét méterről. Ezúttal azonban Sipos már biztosabb kézzel nyúlt a játékszerhez.
15'
Éledeznek a mártélyiak, Rozsos a tizenhatos sarkáról vette célba laposan a rövid alsót, a könnyűnek tűnő feladat pedig kis híján kibabrált Sipossal, miután a vizes labda átpörgött a levetődő lapuson. Szerencséjére csak szöglet lett az esetből.
10'
Komoly hazai fölénnyel indul a találkozó, az imént már harmadjára találhatott volna be a zöld mezes alakulat, de Joó György tizenkét méteres bombája elzúgott a bal felső fölött. Egy szöglet utáni kavarodás záróakkordjaként.
7'
Kis híján vezet a Pázsit! Molnár László lépett ki a felezőről, egy kontrával,a mivel z utolsó védőt is kicselezve kapuig gyalogolhatott. A jobb alsóra tattó lökete azonban a kapufa tövéről kifele pattant.
5'
"Gyerekek ne indítgassunk már középre, ez már az ötödik ilyen volt" - adta hangosan tudtára tanítványainak Arató Tamás, hogy a taktika mely elemeit kívánja mellőzve látni a következőkben.
1'
Nem tétlenkednek a csapatok, Molnár László által a Pázsit máris eljutott egy kapufáig, a tízes mezszámú csatár a bal összekötő helyéről döngette meg a pipát egy látványos csavararásal.
1'
A hazaiak indították útjára a labdát, az újszegediek tiszta zöldben, a mártélyiak tiszta pirosban játszanak.
10.17: Megérkezett a játékvezetői hármas, mostanra minden adott a mérkőzés kezdéséhez. Ezúton is szabadjon egy könnyed vállveregetést üzennünk a labdarúgó-szövetségnek, mert Orovecz Éva személyében egy nagyon csinos játékvezetőt delegáltak a mai összecsapásra. Ha ehhez kellő erély is párosul majd a 90 perc során, aligha kell rendbontásra számítani a pályán belül. 09.58: Üdvözöljük kedves olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Változatos időjárás fogadja a mérkőzést: váltakozva szakad és szemerkél az eső. Némi csúszás várható a kezdést illetően, a vendégek például csak most foglalták el a térfelüket melegítés céljából. A mérkőzés Orovecz Éva sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Hasonlóan kezdte a szezont a két csapat, hiszen mind Arató Tamásék, mind Baranyi Béla tanítványai kikaptak az első fordulóban, amit mindkét esetben két győzelem mellett egy döntetlen követett. Az újszegediek egy hete a Ferencszállást verték idegenben, a Mártély pedig ötöt gurított a Székkutas fakójának. Az aktuális formára tehát egyik oldalon sem lehet panasz, a találkozó tétje pedig az, hogy a győztes tarthatja a hárompontos különbséget az éllovas Pitvaros, Fábiánsebestyén duó mögött. Összességében kijelenthető, izgalmas 90 perce van kilátás a Kertész utcában a vasárnapi ebéd előtt.

Szinte a csodával határos, hogy nem született gól a Pázsit és a Mártély derbijén - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572051

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.