Labdarúgás: parádés meccsen gól nélkül zárt a Pázsit és a Mártély + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pazsit-martely07kf

Egy három kapufával és két tizenegyessel tarkított találkozón gól nélküli döntetlent hozott a Pázsit és a Mártély összecsapása.

Sokkal aktívabban kezdtek a vendéglátók, akik Molnár László révén már az első percben megdöngették a kapufát: az újszegedi csatár Del Piero-szögből tekert a hosszú felső sarok pipájára. A 7. percben ismét Molnár László volt a főszereplő, aki ezúttal egy gyors kontrával indult meg egy az egyben Czibere Krisztiánra, de a 16 méterről leadott lövése a jobb kapufa tövéről ismét csak kifelé pattant. A folytatásban aztán fokozatosan kezdtek magukra találni a mártélyiek, így a játék is áttevődött a saját kapujuk elől a két tizenhatos közé. Sőt, fordulás után már a vendégek kerültek némi mezőnyfölénybe, ami az 53. minutumban meg is hozta a gyümölcsét. Ekkor a tizenhatoson belül Tódor Dániel emelte rá a labdát Bakos Béla alkarjára, amire válaszul Orovecz Éva játékvezető a mészpontra mutatott. A labda mögé Kovács Vince állt, a kissé jobbra tartó, lapos löketet azonban Sipos Csaba jó érzékkel vetődve hárítani tudta. A piros mezesek a 66. percben aztán megkapták a lehetőséget a javításra: Tódor ezúttal kicselezte Bakost az ötös sarkánál, majd nagyot homorított a bekk szorításában, így a bíró ismét tizenegyest ítélt. Az újabb lehetőséget már Rácz Márkó igyekezett gólra váltani, csakhogy Sipos megint jól érezte az irányt, így már a második büntetőt védte ki a meccsen, előlépve ezáltal a találkozó hősévé. Tíz perccel később Torjai Tamás lekészítését Tóth Zoltán durrantotta rá kapásból 16 méterről, de a kapufa harmadjára is kifogott a hazaiakon. A hajrára még egy kiállítás maradt: a második félidőben szinten végig reklamáló Tóthot küldte ki második sárgával a játékvezető.

Összességében elmondható, szinte a csodával határos dolog, de a lefújásig egyetlen egy alkalommal sem zördültek meg a hálók, így mindkét gárda egy-egy ponttal lett gazdagabb. A Pázsit egy hét múlva Szegvárra utazik, míg a Mártély a Kübekházát fogadja.

Újszeged, Kertész utca, 10 néző
2015. szeptember 20., 10.00
Pázsit SE
Mártély SK
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Orovecz Éva • asszisztens: Csuka Ferenc, Forgó Sándor
0
0

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 5. forduló:

Pázsit SE – Mártély SK 0-0
Újszeged, Kertész utca, 10 néző. Vezette: Orovecz Éva (Csuka Ferenc, Forgó Sándor).
Pázsit: Sipos – Perényi, Tóth, Bálint, Joó, Molnár S., Hegedűs, Farkas A., Molnár L. (Bakos – a szünetben), Lesznek (Torjai – a szünetben), Török (Túri 59′). Játékos-edző: Arató Tamás.
Mártély: Czibere – Szabó, Homoki (Dóczi 62′), Tódor, Rozsos, Kovács, Rácz, Baranyi, Sibán, Dencsi, Tóbiás. Vezetőedző: Baranyi Béla.
Sárga lap: Tóth (32′), Perényi (56′), ill. Rácz (57′).
Kiállítás: Tóth (81′).

Arató Tamás: “Háromszor is eltaláltuk a kapufát, de ettől függetlenül is sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségünk, hiszen ezt a meccset eldönthettük volna már rögtön az elején. Utólag viszont örülünk az egy pontnak, mert a Mártély kétszer is tizenegyest lőhetett. Ennek kapcsán mindenképpen szeretném kiemelni Sipos Csaba kapusunk mai nagyszerű teljesítményét!”

Baranyi Béla: “Tipikus egygólos mérkőzés volt, de egyik csapatnak sem sikerült gólt rúgni. Tizenegyeseket hagytunk ki, ami még ilyen szinten is nonszensz. Az ellenfélnek volt három kapufája, úgyhogy azt mondom, a döntetlen reális, egyik csapat sem érdemelt ma győzelmet.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Vége a mérkőzésnek! Szinte hihetetlen, hogy ezen a márkőzésen nem született egyetlen találat sem, így viszont mind a két csapat több ponttal lett gazdagabb, mint ahányszor megzörgette a hálót.
88′
Egy jobboldali beadásnál egyszerre ugrott a labdáért Tódor és Sipos, a bogyó végül mindkettejükön túlcsorgott, de a hálóőr még a gólvonal előtt rá tudott vetődni.
87′
Czibere Krisztián kapus megunta a mártélyiak gólképtelenségét, így végül egymaga indult el a kapujából az ellenfél irányába, három jó csel után a felezőnél rántotta le a negyedik újszegedi. Különleges meccs a mai, már a csodával határos, hogy nem láttunk gólt.
81′
Piros lap! Tóth Zoltán a második félidő során többször is hangot adott egyet nem értésének a játékvezető döntéseit illetően. Orovecz Éva most unta meg és mutatta fel a második sárgát a zöld mezesek játékosának.
80′
Kovács Vince érkezett kiváló ütemben egy szögletre, de a fejese éppen középre hullott, könnyű feladatot adva Sipos kapusnak.
76′
A pázsitnak most például nem sikerült: Torjai lekészítését Tóth Zoltán vágta kapásból a bal kapufa felső részére. A hazaiak már harmadjára zörgették meg a lécet.

no images were found

75′
Az idő előrehaladtával mindinkább úgy tűnik, egyetlen gól dönthet a mérkőzésen, a kérdés csak az, hogy melyik csapat lesz képes elérni azt.
67′
Ezúttal Rácz vállalta magára az ítélet végrehajtását, jobb belsővel a bal alsót vette célba, Sipos viszont egy macska ügyességével vetődött a lövésre. Egyre inkább felvetődik a kérdés: mi kellene még a mártélyiaknak a gólszerzéshez?
66′
Tódor csinálta meg a cselt Bakossal szemben a tizenhatoson belül, majd elesett őrzője szorításában, Orovecz Éva ezúttal is a mészpontra mutatott.
63′
A második félidő során eddig enyhe mezőnyfölényben játszanak a piros mezesek, összességében azonban egyik kapu sem forog túl sűrűn veszélyben
62′
Beveti egyetlen cseréjét Baranyi Béla: Dóczi szállt be a meccsbe Homoki kárára.
59′
Újabb frissítés hazai oldalon: Török helyett Túri állt be a folytatásra.

no images were found

57′
Rácz nem engedett elvégezni egy szabadrúgást a felezőnél, sárga kártya lett érte a jutalma.
56′
Sajátos eset: Joó hátulról felrúgta Homokit, a mártélyi pedig a földön fekve visszarúgott ellenfelének, Orovecz bíró pedig végül a reklamáló Perényinek adott sárga lapot.
54′
Kovács Vince lapos, jobbra tartó lövésére leért kézzel Sipos, majd a kapus másodjára magához is tudta ölelni a labdát. Nagyon komoly sanszot hagyott ki a Mártély.
53′
Tizenegyes! Tódor pöccintette rá a labdát Bakos alkarjára, történt mindez a tizenhatoson belül, Orovecz Éva pedig befújta a büntetőt
51′
“Fogjál kaput, Sziki!” – szólt az ukáz a vendégek kispadjáról egy huszonkét méteres szabadrúgást megelőzően. Szabó Attila tekerése végül a keresztléc fölött fél méterrel suhant el
48′
Rácz húszméteres bombája lepte meg kis híján egy pattanás után Sipos kapust, aki csak másodjára tudta birtokába venni a bogyót.
46′
Molnár László és Lesznek Ferenc számára ért véget a derbi, Bakos Béla és Torjai Tamás kapott lehetőséget Arató mestertől a bizonyításra.
46′
Folytatódik a meccs, kettőt cseréltek a vendéglátók a szünetben.

SZÜNET

45′
Vége az első félidőnek, amely során az zöld mezesek kezdtek aktívabban, gólt azonban nem sikerült elérniük, így nulla-nullával vonulnak a csapatok az öltözőbe.
45′
Kovács Vince távoli bombája Tóth fejéről pattant veszélyesen a jobb felső felé, de a labda végül a keresztlécen túl hagyta el a játékteret. A félidő utolsó mozzanataként éppen a hazai bekk stukkolt ki a sarokrúgást.
36′
Farkas Attila suhintott rá húszról egy szöglet utáni kipattanót, erő volt benne, csak az irányzék hibádzott.

no images were found

32′
Tóth Zoltán rúgta el sípszó után a labdát, ez pedig a sárga lap tipikus esete, elő is került a kártya Orovecz Éva zsebéből.
28′
Gyönyörű megoldás! Kovács Vince távoli szabadrúgásába Homoki nyúlt bele okszival, az így gellert kapó labádt pedig Siposnak kellett bravúrral kitolnia a jobb kapufa mellől.
27′
Kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok, a játék javarészt áttevődött a két tizenhatos közötti területre, amihez az kellett, hogy megszilárduljon a Mártély védekezése.
21′
Joó György megunva a társak tétlenségét elvállalt egy huszonöt méteres átlövést. A labda ugyan lecsúszott a rüsztjéről, így nem okozott veszélyt, de újabb éles jele volt annak, hogy a Pázsit továbbra is fölényben futballozik.
16′
Újfent Rozsos a főszerepben, a saját maga által kiharcolt sarokrúgást ő bólintotta kapura hét méterről. Ezúttal azonban Sipos már biztosabb kézzel nyúlt a játékszerhez.

no images were found

15′
Éledeznek a mártélyiak, Rozsos a tizenhatos sarkáról vette célba laposan a rövid alsót, a könnyűnek tűnő feladat pedig kis híján kibabrált Sipossal, miután a vizes labda átpörgött a levetődő lapuson. Szerencséjére csak szöglet lett az esetből.
10′
Komoly hazai fölénnyel indul a találkozó, az imént már harmadjára találhatott volna be a zöld mezes alakulat, de Joó György tizenkét méteres bombája elzúgott a bal felső fölött. Egy szöglet utáni kavarodás záróakkordjaként.
7′
Kis híján vezet a Pázsit! Molnár László lépett ki a felezőről, egy kontrával,a mivel z utolsó védőt is kicselezve kapuig gyalogolhatott. A jobb alsóra tattó lökete azonban a kapufa tövéről kifele pattant.
5′
“Gyerekek ne indítgassunk már középre, ez már az ötödik ilyen volt” – adta hangosan tudtára tanítványainak Arató Tamás, hogy a taktika mely elemeit kívánja mellőzve látni a következőkben.
1′
Nem tétlenkednek a csapatok, Molnár László által a Pázsit máris eljutott egy kapufáig, a tízes mezszámú csatár a bal összekötő helyéről döngette meg a pipát egy látványos csavararásal.
1′
A hazaiak indították útjára a labdát, az újszegediek tiszta zöldben, a mártélyiak tiszta pirosban játszanak.

10.17: Megérkezett a játékvezetői hármas, mostanra minden adott a mérkőzés kezdéséhez. Ezúton is szabadjon egy könnyed vállveregetést üzennünk a labdarúgó-szövetségnek, mert Orovecz Éva személyében egy nagyon csinos játékvezetőt delegáltak a mai összecsapásra. Ha ehhez kellő erély is párosul majd a 90 perc során, aligha kell rendbontásra számítani a pályán belül.

09.58: Üdvözöljük kedves olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Változatos időjárás fogadja a mérkőzést: váltakozva szakad és szemerkél az eső. Némi csúszás várható a kezdést illetően, a vendégek például csak most foglalták el a térfelüket melegítés céljából.

A mérkőzés Orovecz Éva sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Hasonlóan kezdte a szezont a két csapat, hiszen mind Arató Tamásék, mind Baranyi Béla tanítványai kikaptak az első fordulóban, amit mindkét esetben két győzelem mellett egy döntetlen követett. Az újszegediek egy hete a Ferencszállást verték idegenben, a Mártély pedig ötöt gurított a Székkutas fakójának. Az aktuális formára tehát egyik oldalon sem lehet panasz, a találkozó tétje pedig az, hogy a győztes tarthatja a hárompontos különbséget az éllovas Pitvaros, Fábiánsebestyén duó mögött. Összességében kijelenthető, izgalmas 90 perce van kilátás a Kertész utcában a vasárnapi ebéd előtt.

Szinte a csodával határos, hogy nem született gól a Pázsit és a Mártély derbijén – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572051

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 20.

Előző sztori

Budapest felé nyit a Szent Gellért Fesztivál

Következő sztori

Verekedés volt és több lövés is eldördült vasárnapra virradóra egy budapesti szórakozóhelynél