Sport

Kézilabda: új együttműködés született a Dél-Alföldön

Kézilabda: új együttműködés született a Dél-Alföldön

2015. szeptember 14., hétfő
Kézilabda: új együttműködés született a Dél-Alföldön
kezilabda_morahalom

Hat település közreműködésével szeptember 14-én létrejött az az együttműködési megállapodás, mely a kézilabda sportág népszerűsítését célozza. A határon átnyúló összefogás küldetése, hogy a napjainkban is népszerű labdasport megfelelő utánpótlással rendelkezhessen, s egyre több fiatal űzze versenyszerűen – mondta Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke, a megállapodás életre hívója.

Magyarkanizsa, Ásotthalom, Deszk, Sándorfalva, Röszke és Mórahalom polgármestere ünnepélyes keretek között írta alá a Kézilabda Akadémia együttműködési megállapodást Mórahalmon. Az összefogásban szerepet vállal a Tisza Volán SC mellett a KÉSZ Holding Zrt., a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Magyar Kézilabda Szövetség.

Mocsai Lajos

, a Testnevelési Egyetem rektora, egyben a Nemzeti Kézilabda Akadémia tudományos és szakmai főigazgatója az aláírás kapcsán elmondta: örömteli, hogy hamarosan a nemzeti alaptantervben az eddigi választható sportág helyett kötelező lehet a kézilabda, hiszen népszerűsége, eredményessége és élettani hatásai miatt érdemes arra, hogy nemzeti karakterű sportággá váljon. A kézilabda sportág ilyen módú támogatása az utánpótlás kinevelésére szolgál, hogy helyben, a helyi iskolákban, egyesületeknél minél többen ismerjék és szeressék meg ezt a mozgásformát, s a legtehetségesebbeknek lehetőségük legyen nemzeti szintre emelkedni, egy színvonalas oktatásban részt venni a későbbiekben. A célok eléréséhez a délvidéki települések támogatásban részesülnek: sportkiadásokkal kapcsolatos finanszírozást, felszereléseket, edzői fizetéseket, és versenyrendszerben való részvételi lehetőséget kapnak, illetve infrastrukturális beruházásokra is sor kerül. Az aláírást követően ifjú sportolók által átadott kézilabdákat írtak alá a partnerek, melyek emlékül szolgálnak és még inkább ösztönzőek lesznek a program sikeres megvalósításához – hangzott el az esemény végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.