Kézilabda: új együttműködés született a Dél-Alföldön

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kezilabda_morahalom

Hat település közreműködésével szeptember 14-én létrejött az az együttműködési megállapodás, mely a kézilabda sportág népszerűsítését célozza. A határon átnyúló összefogás küldetése, hogy a napjainkban is népszerű labdasport megfelelő utánpótlással rendelkezhessen, s egyre több fiatal űzze versenyszerűen – mondta Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke, a megállapodás életre hívója.

Magyarkanizsa, Ásotthalom, Deszk, Sándorfalva, Röszke és Mórahalom polgármestere ünnepélyes keretek között írta alá a Kézilabda Akadémia együttműködési megállapodást Mórahalmon. Az összefogásban szerepet vállal a Tisza Volán SC mellett a KÉSZ Holding Zrt., a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Magyar Kézilabda Szövetség. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, egyben a Nemzeti Kézilabda Akadémia tudományos és szakmai főigazgatója az aláírás kapcsán elmondta: örömteli, hogy hamarosan a nemzeti alaptantervben az eddigi választható sportág helyett kötelező lehet a kézilabda, hiszen népszerűsége, eredményessége és élettani hatásai miatt érdemes arra, hogy nemzeti karakterű sportággá váljon.

A kézilabda sportág ilyen módú támogatása az utánpótlás kinevelésére szolgál, hogy helyben, a helyi iskolákban, egyesületeknél minél többen ismerjék és szeressék meg ezt a mozgásformát, s a legtehetségesebbeknek lehetőségük legyen nemzeti szintre emelkedni, egy színvonalas oktatásban részt venni a későbbiekben. A célok eléréséhez a délvidéki települések támogatásban részesülnek: sportkiadásokkal kapcsolatos finanszírozást, felszereléseket, edzői fizetéseket, és versenyrendszerben való részvételi lehetőséget kapnak, illetve infrastrukturális beruházásokra is sor kerül. Az aláírást követően ifjú sportolók által átadott kézilabdákat írtak alá a partnerek, melyek emlékül szolgálnak és még inkább ösztönzőek lesznek a program sikeres megvalósításához – hangzott el az esemény végén.

Előző sztori

Szeged-Csanádi Egyházmegye: a The Washington Post eltorzította Kiss-Rigó László szavait

Következő sztori

A mustgáz veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem