Egyetem

Gyermeknek adott életet a 3 évvel ezelőtt méhnyakrákkal megműtött asszony

Gyermeknek adott életet a 3 évvel ezelőtt méhnyakrákkal megműtött asszony

2015. szeptember 8., kedd
Gyermeknek adott életet a 3 évvel ezelőtt méhnyakrákkal megműtött asszony

Egészséges, 3200 grammal született gyermeknek adott életet szeptember 7-én az a kismama, akin három éve méhnyakrákot diagnosztizáltak, majd a legmodernebb technológiát alkalmazva életmentő, radikális műtétet végeztek el a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Méhnyakrákot diagnosztizáltak a várandós, 30 éves asszonynál, akit azonnal meg kellett műteni 2012-ben. A szegedi klinika orvosai egy Magyarországon ezt megelőzően 4 esetben alkalmazott különleges műtéti módszerrel távolították el a daganatot. A három éve elvégzett beavatkozással paciensük számára esélyt biztosítottak az életre és az újabb gyermekáldásra. Az asszony ismét teherbe esett, gyermekét szeptember 7-én az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának felkészült orvoscsapata újabb bravúrral, császármetszéssel segítette a világra. A kismama és az újszülött egészséges, mindketten jól vannak.

Egészséges gyermeknek adott életet Szegeden egy nő, akinél három évvel korábban méhnyakrákot diagnosztizáltak az orvosok - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=567384

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.