/

Gyermeknek adott életet a 3 évvel ezelőtt méhnyakrákkal megműtött asszony

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészséges, 3200 grammal született gyermeknek adott életet szeptember 7-én az a kismama, akin három éve méhnyakrákot diagnosztizáltak, majd a legmodernebb technológiát alkalmazva életmentő, radikális műtétet végeztek el a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Méhnyakrákot diagnosztizáltak a várandós, 30 éves asszonynál, akit azonnal meg kellett műteni 2012-ben. A szegedi klinika orvosai egy Magyarországon ezt megelőzően 4 esetben alkalmazott különleges műtéti módszerrel távolították el a daganatot. A három éve elvégzett beavatkozással paciensük számára esélyt biztosítottak az életre és az újabb gyermekáldásra. Az asszony ismét teherbe esett, gyermekét szeptember 7-én az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának felkészült orvoscsapata újabb bravúrral, császármetszéssel segítette a világra. A kismama és az újszülött egészséges, mindketten jól vannak.

Egészséges gyermeknek adott életet Szegeden egy nő, akinél három évvel korábban méhnyakrákot diagnosztizáltak az orvosok – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=567384

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Előző sztori

Lakossági és tudományos program a Szegedi Emlőrák Szimpózium

Következő sztori

A nagymama lehet a hosszú élet és a tartós kapcsolat egyik titka