Közélet

Felhívás: Életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megyében

Felhívás: Életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megyében

2015. szeptember 4., péntek
Felhívás: Életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megyében

Elméleti és gyakorlati modulokból álló, 40 órás, ingyenes életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megye három településén 2015 szeptemberében.

csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás felkérésére a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye ingyenes, 40 órás, gyakorlati és elméleti modulokból álló Életmód-tanácsadó képzést szervez Csongrád megyében 2015 szeptemberében. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (például oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várják. A képzés a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 számú, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt keretében valósul meg. Az egyedülálló tanfolyam célja, hogy az egészségmegőrzéssel kapcsolatos meglévő ismeretek tudatosításával, valamint új ismeretek megszerzésével a résztvevőkben erősödjön a kötelék az egészséges életmóddal kapcsolatban, ezáltal képessé váljanak ilyen irányú tudásukat saját környezetükben is népszerűsíteni, az érdeklődőknek átadni. A felkészítést Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Szegeden rendezik, de a megye valamennyi járásából várják a jelentkezőket. A képzés három képzési napot a képzés helyszínén és egy gyakorlati napot jelent mindenki számára a saját működési területén. Az első nap az egészséges életmóddal kapcsolatos érzékenyítés jegyében telik, a második klinikai elméleti ismereteket nyújt a prevenció területén, a harmadik önálló gyakorlati nap mindenkinek a saját működési területén, a negyedik alkalom pedig a vizsganap, mely konzultációból, egy kérdőív lekérdezésének megbeszéléséből, az egészségterv-készítő szoftver használatának bemutatásából, a lekérdezés tapasztalatainak megvitatásából és magából a vizsgából áll.

A tervezett időpontok:

Hódmezővásárhely

– szeptember 10. (csütörtök), 11. (péntek) és 19. (szombat) 08:00-16:00 óra, •

Kistelek

– szeptember 17. (csütörtök), 18. (péntek) és 26. (szombat) 08:00-16:00 óra •

Szeged

– szeptember 24. (csütörtök), 25. (péntek) és október 3. (szombat) 08:00-16:00 óra. Lakóhelytől függetlenül bármely településre és időpontra lehet jelentkezni, de érdemes igyekezni, mert a helyeket jelentkezés sorrendjében töltik be. A képzést továbbképzési pont minősítésre is benyújtják. A tanfolyam elvégzése után lehetőség lesz bekapcsolódni egy egészségiállapot-felmérési és egészségterv-készítési projektbe, ahol a lekérdezett kérdőívek és a tanácsadások számától függően szerződés alapján honoráriumot is biztosít a foglalkoztató. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a

www.evp.hu

honlapról vagy

INNEN

) és visszaküldése a következő e-mail címre: egylepes.htkt@gmail.com. További információért forduljon bizalommal

Kisbakonyi Blankához

az alábbi elérhetőségeken: az egylepes.htkt@gmail.com e-mail címen vagy a 62/532-367-es telefonszámon!

Elméleti és gyakorlati modulokból álló, 40 órás, ingyenes életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megye három településén 2015 szeptemberében - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=565509

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.