/

Felhívás: Életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elméleti és gyakorlati modulokból álló, 40 órás, ingyenes életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megye három településén 2015 szeptemberében.

csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás felkérésére a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménye ingyenes, 40 órás, gyakorlati és elméleti modulokból álló Életmód-tanácsadó képzést szervez Csongrád megyében 2015 szeptemberében. Felsőfokú végzettséggel rendelkező, emberekkel foglalkozó szakmákból (például oktatás, szociális ágazat, egészségügy) vagy középfokú végzettségű háziorvosi asszisztensek jelentkezését várják. A képzés a TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 számú, „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” című projekt keretében valósul meg.

Az egyedülálló tanfolyam célja, hogy az egészségmegőrzéssel kapcsolatos meglévő ismeretek tudatosításával, valamint új ismeretek megszerzésével a résztvevőkben erősödjön a kötelék az egészséges életmóddal kapcsolatban, ezáltal képessé váljanak ilyen irányú tudásukat saját környezetükben is népszerűsíteni, az érdeklődőknek átadni.

A felkészítést Hódmezővásárhelyen, Kisteleken és Szegeden rendezik, de a megye valamennyi járásából várják a jelentkezőket. A képzés három képzési napot a képzés helyszínén és egy gyakorlati napot jelent mindenki számára a saját működési területén. Az első nap az egészséges életmóddal kapcsolatos érzékenyítés jegyében telik, a második klinikai elméleti ismereteket nyújt a prevenció területén, a harmadik önálló gyakorlati nap mindenkinek a saját működési területén, a negyedik alkalom pedig a vizsganap, mely konzultációból, egy kérdőív lekérdezésének megbeszéléséből, az egészségterv-készítő szoftver használatának bemutatásából, a lekérdezés tapasztalatainak megvitatásából és magából a vizsgából áll.

A tervezett időpontok:

Hódmezővásárhely – szeptember 10. (csütörtök), 11. (péntek) és 19. (szombat) 08:00-16:00 óra,
Kistelek – szeptember 17. (csütörtök), 18. (péntek) és 26. (szombat) 08:00-16:00 óra
Szeged – szeptember 24. (csütörtök), 25. (péntek) és október 3. (szombat) 08:00-16:00 óra.

Lakóhelytől függetlenül bármely településre és időpontra lehet jelentkezni, de érdemes igyekezni, mert a helyeket jelentkezés sorrendjében töltik be. A képzést továbbképzési pont minősítésre is benyújtják. A tanfolyam elvégzése után lehetőség lesz bekapcsolódni egy egészségiállapot-felmérési és egészségterv-készítési projektbe, ahol a lekérdezett kérdőívek és a tanácsadások számától függően szerződés alapján honoráriumot is biztosít a foglalkoztató.

A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról vagy INNEN) és visszaküldése a következő e-mail címre: egylepes.htkt@gmail.com. További információért forduljon bizalommal Kisbakonyi Blankához az alábbi elérhetőségeken: az egylepes.htkt@gmail.com e-mail címen vagy a 62/532-367-es telefonszámon!

Elméleti és gyakorlati modulokból álló, 40 órás, ingyenes életmód-tanácsadó képzés indul Csongrád megye három településén 2015 szeptemberében – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=565509

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 4.

Default thumbnail
Előző sztori

Indítványozta a megyei főügyészség a domaszéki taxisgyilkos előzetes letartóztatását (FRISSÜL)

Default thumbnail
Következő sztori

Baleset történt péntek reggel az M43-as autópályán

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…