Vízilabda: bejelentette új igazolásait a Tiszavirág Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_sajtotajekoztato02kf

A hétfőn délután megtartott sajtótájékoztatón a Tiszavirág Szeged Diapolo megnevezte újonnan igazolt játékosait: a Tisza-parti városban folytatja pályafutását az egyaránt utánpótlás válogatott Sedlmayer Tamás és Pellei Frank.

Két utánpótlás-válogatott játékossal, a Vasastól érkező 20 éves Sedlmayer Tamással, valamint a Szentesről igazolt, 19 esztendős Pellei Frankkal bővül a Tiszavirág Szeged Diapolo játékoskerete, jelentette be a hétfői, Tiszavirág Kávézóban tartott sajtótájékoztatón Molnár Tamás, a klub ügyvezető igazgatója.

“Alátámasztja az előző év eredményét, hogy a fiatal tehetségek, így a Manhercz-testvérek sem igazoltak el a klubtól, a jövő ígéretei nálunk maradtak. A szakmai oldalt nézve a negyedik-ötödik-hatodik hely volt az, amit elvárhattunk a csapattól, sok olyan meccsünk volt az előző idényben, ahol a harmadik negyedre elfogytunk. Most két olyan junior-korú játékos csatlakozik hozzánk, akik az utánpótlás válogatottakban már bizonyítottak, bár fiatalok, de nem zöldfülűek” – mondta el az eseményen Molnár Tamás.

A klub elnökasszonya, Cserhalmi Julianna az előző idénnyel kapcsolatban kifejtette, szép évet zártak, főleg annak tükrében, hogy egy megroggyant költségvetéssel indultak neki az évnek. “Köszönet a Tiszavirágnak, hogy támogattak bennünket, a tavalyi a költségvetés szempontjából sem volt egyszerű év. A szezon második felére szépen megerősödtünk, akárcsak Pepe (Varga Péter,a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője – a szerk.), aki szépen alkalmazkodott a feladathoz” – fogalmazott az elnökasszony, aki hozzátette, a vezetőségben nem történt változás a nyár folyamán.

Varga Péter nagy erősségnek tartja, hogy idén nem kell egy új csapatot építenie, így egy magasabb szintről kezdhették meg a közös munkát egy héttel ez előtt. “Az új igazolásaink meghatározóak voltak klubjaikban. Azokra a posztokra a jövőt szem előtt tartva igazoltunk, ahol karcsúak voltunk. Pellei Frank hasonló stílusú játékos, mint Aljosa Kunac, védekezésben centerfogóként, elöl pedig akár centerként is bevethető, hasznos tagja tud lenni a csapatunknak. Sedlmayer Tamás is több poszton bevethető, főleg a védekezésben fogunk erősödni, ez pedig szerintem alapvető dolog ahhoz, hogy előrébb tudjunk végezni, mint tavaly” – jellemezte az új szerzeményeket a vezetőedző, akinek a munkáját a jövőben a Szegedi Vízipóló Suli utánpótlás szakmai igazgatója, Szabó Zoltán fogja segíteni, ezzel is szorosabbá fűzve a viszonyt az utánpótlás műhellyel, amit csak erősít, hogy a 18 éves kapus, Bognár Bendegúz a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést, aki a franciaországi lehetőséggel élő Molnár Dávidot pótolhatja a csapatban.

diapolo_sajtotajekoztato01kf

Az immáron másodedzőként is dolgozó Szabó Zoltán elmondta, megtiszteltetés számára, hogy segítheti Varga Péter munkáját, ugyanakkor az utánpótlásban megkezdett munkát is folytatja. “Az apró dolgokban igyekszem segíteni, amik azt jelenthetik, hogy az ötödik helynél előrébb végezhetünk a jövő szezon végén. Az utánpótlás csapat edzői stábjában nincs változás, és nincs szükségünk arra sem, hogy az általunk megkezdett útról letérjünk. Kezdjük kinőni az uszodát, a fiatalok előtt pedig Bendegúz példája is mutatja, hogy igenis el lehet jutni a felnőtt csapatba” – nyilatkozta Szabó Zoltán.

A csapat készül a szeptember 23-án rajtoló idényre, a kerethez Kiss Csaba augusztus 26-a után csatlakozik, a két utánpótlás-válogatottban szereplő játékos, Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás pedig várhatóan csak szeptemberben tér vissza a gárdához. Varga Péter tanítványai jövő hét kedden, augusztus 11-én vívják az első edzőmérkőzésüket a Szentessel, majd csütörtökön Szentesen is összecsap a két együttes, augusztus 19-én pedig két meccset is játszanak a szegediek a tervek szerint a Péccsel, míg szeptember 9-10-11-én pedig egy debreceni felkészülési tornán vehet részt a Tiszavirág Szeged Diapolo.

Varga Péter a rájuk váró szezonnal kapcsolatban úgy fogalmazott, az új lebonyolítás miatt, amelynek értelmében két nyolcas csoportban zajlik majd az alapszakasz, majd az első négy csapat keresztjátéka után egyből helyosztókat rendeznek, minden mérkőzés fontos lesz, minden pontnak jelentősége lesz, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban érkeznek meg a szeptemberi rajtra. “Mivel tömörebb lesz a középmezőny, ezért minden meccs kőkemény lesz, de ez az én céljaimat nem változtatja meg, a negyedik helyet szeretnénk megszerezni” – fogalmazott a következő szezon célkitűzéséről a tréner.

A sajtóeseményen elhangzott továbbá, hogy a klub leadta nevezését a LEN-kupa következő szezonjára.

Két fiatal tehetséget igazolt a Tiszavirág Szeged Diapolo – Sedlmayer és Pellei is Szegeden folytatja! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557438

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 3.

Előző sztori

Kóser bolt nyílik Szegeden

Következő sztori

Színes programokkal és sztárokkal vár az őszi zsidó kulturális fesztivál