Bulvár

Vádemelés a tavaly decemberi szegedi gyalogos gázolás ügyében

Vádemelés a tavaly decemberi szegedi gyalogos gázolás ügyében

2015. augusztus 13., csütörtök
Vádemelés a tavaly decemberi szegedi gyalogos gázolás ügyében

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2014. december 1-én este okozott halálos balesetet Szeged belterületén.

A vádirat szerint a vádlott este 20 óra 30 perc körül Szeged belterületén, egy forgalmas sugárúton legalább óránkénti 80 kilométeres sebességgel haladt személygépkocsijával, aminek során nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról-balra gyalogosan átkelő sértettnek. Ennek következtében a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem megfelelő sebességgel megközelítő vádlott a sértettet elütötte, aki röviddel a kórházba szállítást követően életét vesztette. Egy másik gyalogos még időben észlelte a nagy sebességgel érkező vádlottat és ezért megállt a gyalogos-átkelőhelyen. A vádlott cselekményével megszegte azon közlekedési szabályokat, amelyek szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, illetőleg, hogy az átkelőhelyet olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének eleget tudjon tenni. A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.