Bulvár

Szeged az ötödik legnagyobb ételrendelő város

Szeged az ötödik legnagyobb ételrendelő város

2015. augusztus 25., kedd
Szeged az ötödik legnagyobb ételrendelő város
pizza_etel_elelmiszer

Idén is népszerűek a szegedi éttermek, ha online ételrendelésről van szó. "A napfény városa" jelenleg az ország 5. legnagyobb ételrendelő települése cím birtokosa. A NetPincér adatai alapján ugyan a csongrádi megyeszékhelyen is a pizza a leggyakrabban rendelt étel, de a szegedi halászlé és a gulyásleves is méltán népszerű a helyi ételrendelők körében. Fesztiválok idején jellemzően többen és gyakrabban választják a főzés ezen alternatíváját, amit a gyorsaság kedvéért 20 százalékuk mobilapplikáción keresztül intéz.

A NetPincér 8 éves szegedi adatbázisa alapján a dél-alföldi városban is évről-évre népszerűbb az ételrendelés. Havonta több ezer alkalommal választanak a nemzetközi konyhákat is felvonultató, olasz, szerb, kínai és magyar étteremlista étlapjairól. 2007-ben elsők között a Bella Itália Pizzéria csatlakozott Magyarország piacvezető online ételrendelési portáljához, melyet aztán 13 vendéglátóiparai egység követett, a különböző konyhák széles repertoárját kínálva a csongrádi virtuális vendégeknek. A rendelések összetételét tekintve a dél-alföldi városban is egyértelműen a pizza vezeti a listát, de azért a régióra jellemző ételek sem ritkák, így például az igazi szegedi gulyás, halászlé és a tarhonyás ételek az országos átlaghoz képest sokkal gyakrabban tűnnek fel a rendeléseken. A szegedi rendelők több mint a fele legalább havonta egyszer vásárol, jellemzően másodmagának vagy nagyobb társaságnak „készít” így ebédet vagy épp vacsorát. Az internetes ételrendelés elsősorban a 25-40 éves korosztály körében népszerű, akik nagyon fogékonyak az egyszerű és praktikus online és mobilmegoldásokra. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy minden ötödik szegedi vendég a NetPincér mobilakalmazáson keresztül adja le rendelését - ráadásul ezt mindössze 4 lépésben teheti meg. Más városokhoz képest Szegeden nemcsak a hétvégék és esősebb napok kedveznek az online ételrendelést kínáló éttermeknek, hanem a fesztiválok ideje alatt is érezhetően nagyobb a helyiek rendelési étvágya. A májusi borfesztivál alatt például közel 20 százalékkal nőtt a rendelések száma az előző hónap ugyanazon időszakához képest és a rendelési kedv a Szegedi Szabadtéri Játékok alatt sem nagyon hagyott alább. De a következő fesztivál sem várat sokat magára, ugyanis hétfőn kezdődtek a Szegedi Ifjúsági Napok, amin a NetPincér is saját standdal képviselteti magát, ahol a látogatók a szerencsekereket megpörgetve értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.