Szakértő: negyedével emelkedtek az albérleti díjak egy év alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei év első negyedévében országszerte átlagosan 25 százalékkal emelkedtek az albérleti díjak – mondta Rutai Gábor, a Duna House munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

A főváros frekventált kerületeiben akár 3000-3500 forintos négyzetméterárral is lehet számolni, ugyanakkor egyes kistelepüléseken már 1000 forintos négyzetméterenkénti díjért is lehet albérletet találni – mondta a szakember.

A drágulás egyik oka, hogy a 2008-as válság nyomán jelentősen csökkent az ingatlanvásárlások száma, inkább albérletbe mentek, akik új otthont kerestek. Továbbá a kistelepülésekről sokan munkalehetőség után kutatva a városokba költöztek – vélekedett a szakember.

Az albérleti díjak emelkedése azonban leállhat, egyrészt mert július elsejétől az otthonteremtési támogatás új formáit lehet igénybe venni, másrészt mert fellendülhetnek az ingatlan-beruházások – tette hozzá a Duna House munkatársa.

Előző sztori

Egy nap alatt félezer migráns vette igénybe az első fővárosi tranzitzónát

Következő sztori

A jószomszédi iszony alapja mindig a kóbor macskák etetése