Közélet

Roma családi nap a szikin a közösségépítés jegyében

Roma családi nap a szikin a közösségépítés jegyében

2015. augusztus 18., kedd
Roma családi nap a szikin a közösségépítés jegyében
20150817_124312

Ötödjére láttak vendégül hátrányos helyzetű családokat Sziksósfürdőn, az immár hagyományos roma ifjúsági és kulturális családi nap keretében.

Az „Elszalasztott 1000 év” KHE és a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ezúttal is közösen rendezte meg roma ifjúsági és kulturális családi napját a szikin, ahol nemcsak a hátrányos helyzetű gyermekeket, hanem szüleiket is vendégül látták. A hagyományokhoz híven játékos vetélkedők, roma autentikus zene, finom ételek, és sok-sok pancsolás várta a rászoruló családokat. „Rendezvényünk legfőbb célja a közösségépítés, mert azért a széthúzás és az elidegenedés valamelyest a szegedi romákat is jellemzi, amin változtatni szeretnénk” – mondta el portálunknak

Nagy Mihály

, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Hozzátette, nagyon sok olyan család van, akik nehéz anyagi körülmények között élik mindennapjaikat, kiváltképp a szegregátumokban élők lakók között, s nekik bizony csak akkor van lehetőségük például strandolni, ha a roma és nem roma szervezetek összefogásával programokat rendeznek. Nagy Mihály arról tájékoztatott, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. évek óta támogatja a családi napot, akárcsak a Szegedi Közlekedési Kft., de az önkormányzat is biztosított forrásokat a rendezvényhez a civil szervezetek és az Innovariant Kft. mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.