Sport

Manchesteri kiállítás Puskás Ferencről

Manchesteri kiállítás Puskás Ferencről

2015. augusztus 29., szombat
Manchesteri kiállítás Puskás Ferencről

Puskás Ferencnek, az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb góllövőjének történetét villantja fel az a kiállítás, amely szeptember 2-án nyílik az angol Nemzeti Futballmúzeumban, Manchesterben.

A National Football Museum

honlapján

olvasható írás szerint

Puskás Ferenc

annak a válogatottnak volt a csapatkapitánya, amely "két hőskölteménybe illő meccsen megalázta Angliát az ötvenes években". Az 1954-es világbajnokságon a torna legjobb játékosa lett, majd az 1956-os népfelkelést követően a száműzetést választotta. 31 évesen szerződött a Real Madridhoz, és ötször nyert spanyol bajnokságot, háromszor Bajnokcsapatok Európa-kupáját és a Madriddal megnyerte az első Világkupát is - rögzíti a cikk. A bemutatandó tárgyak, amelyeket a magyarországi Puskás Intézettel együttműködve sikerült kiállítani, most először láthatók Angliában. Megtalálható közöttük Puskás olimpiai aranyérme, a döntőben viselt cipője, az 1954-es vb-döntő labdája, az általa hordott Real Madrid-mez számos más díj és trófea mellett játékos- és edzői pályafutásából.

Szöllősi György

, a Puskás Intézet igazgatója a honlapnak elmondta: "Nagy öröm számunkra, hogy az angol Nemzeti Futballmúzeum ilyen kiállítással tiszteli meg Puskás Ferencet, aki nemcsak Magyarország nemzeti hőse, de minden profi labdarúgó példaképe és egyike a futball első igazi globális sztárjainak."

David Pearson

, a Nemzeti Futballmúzeum igazgató-helyettese hozzátette: "A futball egyik legnagyobbjának az Egyesült Királyságban valaha látott legnagyszerűbb gyűjteményét tárhatjuk a látogatók elé, nagy boldogságunkra. Igazi csemege lesz a futballszurkolóknak." A Puskás Intézet és a Nemzeti Futballmúzeum a kiállítást az ebben a hónapban elhunyt

Puskás Ferencné

, a nagy játékos özvegye emlékének ajánlja. Szöllősi György a szeptember 2-i megnyitóval egy időben mutatja be új életrajzi könyvét Puskás Ferencről a Manchesterben zajló Futballszakírók Fesztiválja keretében 13 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.