Közélet

Kiírták a szegedi busztendert

Kiírták a szegedi busztendert

2015. augusztus 5., szerda
Kiírták a szegedi busztendert
busz_01

Október közepéig várja Szeged városa a pályázatokat, melyben a 2017 és 2024 közötti időszakra keres a helyi buszközlekedés ellátására szolgáltatót.

A helyi autóbusz-közlekedést érintő közszolgáltatási szerződés két évvel történő meghosszabbítására kényszerült a szegedi közgyűlés tavaly decemberben, miután eredménytelenné nyilvánította a testület a júniusban kiírt pályázatot. Mint ismeretes, a városban az elektromos tömegközlekedés tartozik a Szegedi Közlekedési Kft.-hez, a buszközlekedésre a Tisza Volán Zrt.-vel kötöttek szerződést, mely immár a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. (DAKK Zrt.) égisze alá tartozik. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság hétfőn zárt ülésen tárgyalt az új busztenderről, a pályázati felhívás meg is jelent a

város honlapján

, a részletes kiírást 400 ezer forintért vásárolhatják meg, melynek megvétele előfeltétele az eljárásban való részvételnek. Úgy tudjuk, hogy az új szerződésben Szeged városa a jelenlegi 6,5 millió kilométer helyett 5 millió kilométert rendelne meg. Ennek egyik oka, hogy az elmúlt években megvalósított elektromos tömegközlekedési nagyprojekt révén új villamos- és trolivonalak jöttek létre, s ezzel párhuzamosan buszjáratok szűntek meg. A busztender a helyi menetrend szerinti személyszállítás mellett kiegészítő tevékenységeket is tartalmaz, így például jegy- és bérletértékesítést, pótdíjazási és jegyellenőrzési feladatokat, továbbá megállókban utastájékoztatók kihelyezését és a végállomások takarítását, a téli időszakban síkosságmentesítését. A közszolgáltatási szerződést 2017. január 1. és 2024. december 31-e közötti időszakra tervezik megkötni, mely 2 évvel a felek egyetértésével meghosszabbítható. Az önkormányzat honlapján az olvasható, hogy október 15-én 10 óráig várják a pályázók jelentkezését, ez a határidő egyébként egy alkalommal legfeljebb 46 nappal meghosszabbítható. A tervek szerint december 7-én hirdetnek eredményt, míg a közszolgáltatási szerződést december 14-én kívánja megkötni a leendő nyertessel az önkormányzat.

Szolgáltató kerestetik - kiírta a város a szegedi busztendert! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=557901

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.