Bulvár

Kétszáz gyerek tartózkodik a befogadóállomásokon

Kétszáz gyerek tartózkodik a befogadóállomásokon

2015. augusztus 15., szombat
Kétszáz gyerek tartózkodik a befogadóállomásokon
bevandorlok_begyujtese46kf

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai szerint a magyarországi befogadóállomásokon mintegy kétszáz menekült gyerek tartózkodik, akiknek szeptemberben el kellene kezdeniük az óvodát vagy az iskolát - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A BÁH szerint a gyerekek közül 158-an iskoláskorúak, 47-en óvodáskorúak; a legtöbb gyerek, 70 a debreceni befogadóállomáson van. A BÁH azt is kiemelte, hogy a mostani számok alapján nem lehet megmondani, hányan kezdik meg a tanévet. Hozzátették: a gyerekek a táborokban 15-19 napot tartózkodnak. A Magyar Nemzetnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága

úgy nyilatkozott

: a törvény lehetővé teszi, hogy a menekülttáborok területén iskolák működjenek, de jelen helyzetben ez nem indokolt. Nincsenek meg a feltételek, hogy ennyi különböző anyanyelvű gyereket neveljenek, a gyerekek magyar nyelvű nevelését és oktatását a tartózkodási helyük szerinti iskolában tudják biztosítani - közölte az államtitkárság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.