Kajak-kenu vb – Érem nélkül maradtak a magyarok 5000 méteren

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

noi_kajak_vb_mti

Nem szereztek érmet a magyarok a vasárnap délutáni 5000 méteres versenyekben a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. A küldöttség így 3 arannyal, 6 ezüsttel és 4 bronzzal, valamint 15 riói kvótával zárta a regattát.

Az ötkarikás számokat tekintve 2 első és 4 második hely volt a mérleg, míg az olimpiai indulási jogok közül 6 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 kenus. Összehasonlításképpen: három éve, Londonban összesen 14 kvótával – 1 kenussal, 6 női és 7 férfi kajakossal – szerepeltek a magyarok. A mostani kvótaszámot ráadásul még lehet gyarapítani a jövő májusi, duisburgi pótkvalifikációs versenyen.

A leghosszabb távon egyébként – amelynek versenyeit szakadó esőben bonyolították le az Idroscalo szabadidő parkban – a magyarok közül a délelőtt 1000 méteren aranyérmes kajakos Medveczky Erika állt a legközelebb ahhoz, hogy dobogóra állhasson, ő negyedik lett, míg a szintén kajakos Ceiner Benjámin 22.-ként zárt. A kenus Vajda Attila a 11. helyen végzett.

3 arannyal, 6 ezüsttel és 4 bronzzal, valamint 15 riói kvótával zárta a regattát a magyar küldöttség.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=561558

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Default thumbnail
Előző sztori

Augusztus utolsó hetében ismét nyárias meleg lesz

Következő sztori

Soltész Miklós: Szent István az idegenek befogadására tanított, de meg is védte az országát

Legutóbbi hasonló cikkek