Közélet

Illegális bevándorlás: Macedónia a hadsereget is beveti határain

Illegális bevándorlás: Macedónia a hadsereget is beveti határain

2015. augusztus 21., péntek
Illegális bevándorlás: Macedónia a hadsereget is beveti határain

A macedón köztársasági elnök elrendelte a hadsereg bevetését országa illegális bevándorlók által használt két határőrizeti zónájában, valamint az ezek közötti közlekedési folyosón - közölte Somogyi Gyula, a szkopjei magyar nagykövetség első beosztott diplomatája pénteken az M1 aktuális csatornának telefonon nyilatkozva.

A Szkopjéban tartózkodó magyar diplomata elmondta, hogy a Macedóniában csütörtökön kihirdetett rendkívüli állapot a következő harminc napban szintén azokra a területekre terjed ki, ahol most a katonaság is szerepet kap. Macedónia célja, hogy a korábbinál szigorúbban ellenőrizze a zöldhatárt és a migránsokat a hivatalos határátkelőhelyekre terelje, ahol regisztrálni tudják őket - fejtette ki

Somogyi Gyula

, aki szerint az országon például Görögország irányába átutazó turisták, fuvarozók nem találkozhatnak olyan problémával, amelyet a migránsok okozhatnak.

Végh Andor

, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa ehhez kapcsolódva emlékeztetett, hogy a Macedóniába érkező migránsok száma a közelmúltban napi 500-600-ról 2500-3000-re emelkedett, mindezt azonban az ország nem tudja kezelni vasúti hálózatával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.