Közélet

Határzár - Hende, Pintér: megfelelően halad az építés

Határzár - Hende, Pintér: megfelelően halad az építés

2015. augusztus 14., péntek
Határzár - Hende, Pintér: megfelelően halad az építés
deli_hatar_kerites13_gs

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki munkaértekezleten egybehangzóan kijelentette: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a korábban meghatározott határidőknek megfelelően halad, "a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták" - tájékoztatta a két tárca közös közleményében az MTI-t.

Mint kifejtették: pénteken Kelebián a két tárcavezető munkaértekezleten tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének aktuális állapotáról, majd Tompa térségében tekintették meg a munkálatokat. A megbeszélésen a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást soron kívül lefolytató kormányhivatalok vezetői többek között arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. Ismertették továbbá, hogy a rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét. A munkaértekezlet második részében

Hende Csaba

és

Pintér Sándor

jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától. Ezek alapján a két miniszter többek között megállapította, hogy az építés határidőre történő befejezéséhez szükséges valamennyi forrás, eszköz, erő biztosított, a rendészeti szervek felkészültek az építéssel összefüggő őrzési és védelmi feladatok ellátására, a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőségesen meleg időjárás ellenére a végrehajtási tervben rögzítettek szerint látják el feladataikat - olvasható a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium közleményében.

Hende Csaba és Pintér Sándor munkaértekezleten tájékozódott az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésének aktuális állapotáról Kelebián - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559698

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.