Határzár – Hende, Pintér: megfelelően halad az építés

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

deli_hatar_kerites13_gs

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki munkaértekezleten egybehangzóan kijelentette: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a korábban meghatározott határidőknek megfelelően halad, “a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták” – tájékoztatta a két tárca közös közleményében az MTI-t.

Mint kifejtették: pénteken Kelebián a két tárcavezető munkaértekezleten tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének aktuális állapotáról, majd Tompa térségében tekintették meg a munkálatokat.

A megbeszélésen a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást soron kívül lefolytató kormányhivatalok vezetői többek között arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. Ismertették továbbá, hogy a rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét.

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától. Ezek alapján a két miniszter többek között megállapította, hogy az építés határidőre történő befejezéséhez szükséges valamennyi forrás, eszköz, erő biztosított, a rendészeti szervek felkészültek az építéssel összefüggő őrzési és védelmi feladatok ellátására, a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőségesen meleg időjárás ellenére a végrehajtási tervben rögzítettek szerint látják el feladataikat – olvasható a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium közleményében.

Hende Csaba és Pintér Sándor munkaértekezleten tájékozódott az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésének aktuális állapotáról Kelebián – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559698

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 14.

Előző sztori

Balog: az írók feladata elmondani, hogy kik vagyunk mi

Következő sztori

Kiemelten támogatják a kis- és közepes gazdaságokat