Bulvár

Emberölési kísérlet miatt előzetesben a gyálaréti késelő

Emberölési kísérlet miatt előzetesben a gyálaréti késelő

2015. augusztus 8., szombat
Emberölési kísérlet miatt előzetesben a gyálaréti késelő

A Szegedi Járásbíróság pénteken nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 7-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség

azért indítványozta

K. D. Zs.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 4-én hajnali hajnali 2 óra körül a szeged-gyálaréti szennyvíztelep környékén szóváltásba keveredett a sértettel, és a vitát a gyanúsított úgy zárta le, hogy a nála lévő mintegy 11 centiméter pengehosszúságú, 23 cm hosszúságú késsel szívtájékon szúrta a sértettet, majd a helyszínről elmenekült. A sértett az elsődleges adatok alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, valamint a támadott testtájékra és az alkalmazott erőre, halálos eredménnyel is járhatott volna a gyanúsított cselekménye. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő), ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne a gyanúsított, aki büntetett előéletű, jelenleg is más büntetőeljárás hatálya alatt állt áll, így alappal lehet következtetni arra is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.