Közélet

Augusztus 20. – Lázár: kötelez bennünket az ezer esztendő

Augusztus 20. – Lázár: kötelez bennünket az ezer esztendő

2015. augusztus 19., szerda
Augusztus 20. – Lázár: kötelez bennünket az ezer esztendő

A Szent István-i életmű folytatását és a határok védelmét nevezte a politikusok, városvezetők és közéleti szereplők elsődleges feladatának a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csongrád megyei Kiszomboron szerdán elmondott ünnepi beszédében.

Lázár János

kiemelte:

Szent István

a világ és Európa egyik legrégebbi államát alapította meg, új világot hozott létre azzal, hogy a korábbi laza szerkezetű közösséget valódi magyar állammá szervezte. "Kötelez bennünket az ezer esztendő" – fogalmazott. Lázár János hangsúlyozta: az állam legfontosabb felelőssége a határok és a nemzet védelme, ennek szükségességét napjainkban is tapasztaljuk, különösen a déli országrészben. Hozzátette: a Szent István által alapított állam ezer éve képes megvédeni az országot, és a történelem folyamán számos alkalommal védte Európát is, egyebek mellett a tatároktól, törököktől, németektől és oroszoktól. A miniszter emlékeztetett: Szent István előre látta, hogy a magyaroknak a nyugati kereszténységben van a helye, ezzel egy világfelfogást, egy életformát is adott a magyarságnak. A térség országgyűlési képviselője István,

Szent Gellért

és

Csanád

vezér emlékének a megőrzését kérte a megjelentektől. "Akkor nemcsak ezeréves múltunk, hanem legalább ekkora jövőnk is van nekünk, magyaroknak a Kárpát-medencében, és itt, Kiszomboron" - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.