Egyetem

Ágyakat és betegmonitorokat kaptak a klinika életveszélyes állapotú gyermekei + FOTÓK

Ágyakat és betegmonitorokat kaptak a klinika életveszélyes állapotú gyermekei + FOTÓK

2015. augusztus 27., csütörtök
Ágyakat és betegmonitorokat kaptak a klinika életveszélyes állapotú gyermekei + FOTÓK
gyermekagyak_atado06kf

Tíz éve nem volt lehetőség hasonló fejlesztésre a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A több millió forintos összeg mérföldkőnek számít a klinikán működő intenzív osztály életében.

A JURA Ipari Parkot üzemeltető Algyő Park Kft. dolgozóinak szervezett jótékonysági rendezvényén 3,5 millió forint gyűjtött össze a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika javára, mely támogatásból a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotú gyermekeit ellátó intenzív osztály két új ággyal, két transzport betegmonitorral és gyógyszerporlasztóval gazdagodott. Az alapvető eszközök hivatalos átadóján

Ormay Tamás

, a JURA Ipari Park ügyvezető igazgatója örömmel jelentette be, összesen 18 cég vette ki részét a jótékonysági megmozdulásból, a 3,5 millió forintos összeg pedig két hét alatt gyűlt össze. Karitatív rendezvényekre évente sor kerül az algyői park falai között, s minden alkalommal valamely gyermekeket segítő szervezetet, intézményt támogatnak.

Jász Ottó

, az Atys-co Kft. ügyvezetője, s mint a legnagyobb összeggel hozzájáruló támogató cég vezetője azt mondta, a társadalomnak kötelessége a segítő oldalára állnia, legtöbbet pedig akkor tehetnek a felajánlók, ha valamilyen egészségügyi intézményt választanak.

gyermekagyak_atado04kf

A két ügyvezető igazgató

Gál Péternek

, a Gyermekegészségügyi Központ Intenzív Osztály vezetőjének nyújtotta át a felajánlást, aki köszönőbeszédében kiemelte, 10 éve nem volt lehetőségük ilyen nagy beruházásra az osztályon. Az életveszélyes állapotú gyermekek így komfortosabb körülmények között gyógyulhatnak, az eszközöknek hála pedig az ellátás minősége is javulhat a jövőben. Az osztály dolgozói egyébként tavasszal már útjára indítottak egy jótékonysági rendezvényt, a befolyt összegekből pedig hasonló módon a gyógyítási körülmények javítására, az eszközök korszerűsítésére költöttek. A "Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek" címet viselő program első állomása a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat mezére történő licitálás volt, akkor 200 ezer forintot gyűjtöttek össze.

Két új ággyal, két transzport betegmonitorral és gyógyszerporlasztóval gazdagodott a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyó...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.