Közélet

Tagadja a HVIM, hogy a vezetőség tagja lenne a lopás gyanúja miatt őrizetbe vett makói férfi

Tagadja a HVIM, hogy a vezetőség tagja lenne a lopás gyanúja miatt őrizetbe vett makói férfi

2015. július 27., hétfő
Tagadja a HVIM, hogy a vezetőség tagja lenne a lopás gyanúja miatt őrizetbe vett makói férfi

Tagadja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), hogy a szervezet vezetőségének tagja lenne az a 29 éves makói férfi, akit lopás vétségének gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség.

A HVIM az MTI-vel hétfőn azt közölte, "helytelenül szerepel" a szervezet honlapján, hogy a férfi a vezetőség tagja. A rendőrség hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a férfi egy helyi lakásból

értéktárgyakat vitt el

. Az MTI saját információjára hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A rendőrség közleménye szerint egy Deák Ferenc utcai lakó vasárnap hajnalban arra ébredt, hogy a házuk elé épített állvány irányából hangokat hall. Felkelt, majd egy férfit látott, akinek a kezében egy serpenyő volt. Felelősségre vonta, mire a konyhai eszközt a nyitott ablakon keresztül visszakapta. Az elkövető annyit mondott: "csak poén" volt. A feljelentés adatai szerint a lakásból készpénz és Zsolnay-porcelán tűnt el. A makói nyomozók még az esti órákban azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható

T. Csabát

, akit elfogtak. A férfi részben beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Magvasi Adrián

, a HVIM elnökségi tagja, az MTI-vel azt tudatta: T. Csaba nem vezetőségi tagja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak. Az MTI a cikk megírása előtt megnézte a honlapon, és a vezetőség tagjai között feltüntették T. Csabát is. Erre a közlésre válaszul Magvasi Adrián azt írta: "Helytelenül szerepelt a szervezet oldalán, amit a bíróságra benyújtott adatok igazolnak is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.