Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Kultúra

Szegedi színészek is bohóckodnak a Tévedések vígjátékában + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

tevedesek_vigjateka_kozonsegtal08kf

Shakespeare fergeteges humorú komédiája a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékok soron következő előadása, melyet Kerényi Miklós Gábor KERO állít színpadra. Hosszú évek kihagyása után a próza műfajában ezzel a darabbal tér vissza a szegedi deszkákra, mellyel örömszínházat ígér a közönségnek.

Különleges képi világgal felturbózott, őrült darab – ezen a véleményen van Kerényi Miklós Gábor rendező, s vele a pénteki közönségtalálkozón megjelent színészek és alkotók is, akik a Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkcióját, a Tévedések vígjátékát állítják színpadra. Ahogy az első napvilágot látott díszlettervekből sejteni lehetett, nem mindennapi látvány tárul majd a közönség elé a premier napján: a Közel-Keletet megelevenítő hangulat egy fennforgásoktól sem mentes univerzumot varázsol a Dóm térre. Mit is jelent az őrület, s mit jelent manapság befogadónak vagy kitaszítottnak lenni? – ezen kérdések mentén álmodta meg a különleges látványvilágot Horgas Péter díszlettervező, ahol a színpadi térben kitüntetett figyelem jut a gyűrűs forgó színpadnak.

Szabó Győző megítélése szerint, ha egy rendező motoros színészt keres, biztosan az ő nevével találkozik a „művészek gyűjteményében”. Mivel még sosem dolgozott együtt KERO-val, rögtön igent mondott a megkeresésnek. Bár eddig csak „légmotoron” próbálhatott, az is kiderült, az utak királya a napokban, egy kamion hátán érkezett meg Szegedre, mely megszólalásig olyan, mint saját járgánya.

Szabó Győzővel ellentétben (akit tavaly a Háry Jánosban láthatott a közönség) Vajda Vilmos még sosem lépett színpadra a Dóm téren. Kiderült, KERO-val egy rádióműsorban találkozott, s bár akkor nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, nagy örömmel vállalta Dr. Csipet tanár úr szerepét. Huzella Júliát még a tavalyi évben kereste meg a rendező azzal: lenne egy kurtizán szerep számára, amit azért szeretne neki adni, mert korábban már játszott hasonló karaktert. A színésznővel egyébként egész családja elutazott, így most a próbák közötti szünetet vagy az újszegedi strandon, játszótereken, nyugodtabb pillanatokban pedig városnézéssel töltik.

tevedesek_vigjateka_kozonsegtal13kf

Bezerédi Zoltán, aki Angelo ékszerészt játssza a Tévedések vígjátékában több alkalommal is dolgozott már KERO oldalán, ennek ellenére a felkérés pillanatában még nem tudta, milyen szerepet szán neki a rendező. A sors iróniája, hogy Békéscsabán, a Jókai Színházban ugyancsak ebben a darabba hívták, ott Csiszár Imre rendezésében Ephesusi Antipholus karakterét ölti magára. A szegedi előadásban nem főszerepet, de főbb szerepet kapott: az ékszerész ugyanis az, aki tetteivel közelebb visz az igazság megértéséhez.

Több szegedi színész is felbukkan a darabban: közülük a pénteki közönségtalálkozón Szilágyi Annamária és Jakab Tamás mesélt a próbák körüli kihívásokról. Szilágyi Annamária azt monda, a Tévedések vígjátéka arra is remek alkalom, hogy olyan színészekkel ismerkedjen és játszhasson, akikkel egyébként nem biztos, hogy lehetősége lenne. Viccesen azt is megjegyezte, mivel KERO dús idomokkal megáldott hölgyet keresett Luca, a szobalány megformálására, végre a diétájával is felhagyhatott.

Csuja Imre talán az, aki bár főszerepet élvez Shakespeare vígjátékában, Solinus herceg bőrében mégsem tudja, mi folyik a birodalmában: nem érti, ki kinek a barátja, cinkosa vagy éppen ellensége. Kikérte magának, hogy karakterét őrültnek titulálják, Efezus uralkodója egyszerűen belezavarodik abba a szövevénybe, amit teremtettek körülötte.

A komédiát július 31-én láthatja a közönség a Dóm téri színpadon.

Örömszínházat, fergeteges humor és feledhetetlen látványvilágot ígér a Tévedések vígjátéka.A Szabadtéri előadás közönségtalálkozójáról itt olvashat: http://szegedma.hu/?p=555491

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 24.

Kultúra

Musicalköntösbe bújtatott opera lesz a Szabadtéri idei első bemutatója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Opera, de mégsem ahogy azt megszokhattuk. Az Agrippina operajáték különlegességéről Pányik Tamás rendezővel beszélgettünk.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem épül meg az új könyvtár Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Milliárdokat bukott az önkormányzat.

Tovább olvasom

Kultúra

Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját – KÉPGALÉRIA!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Június 15-én a színházban kezdték próbálni, majd hétfőtől már az Újszegedi Színpadon próbálják a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első bemutatóját, az Agrippinát. Fényképezőgéppel lestünk be a szerdai próbára.

Tovább olvasom

Aktuál