Rendőrautón érkezett a nyári Mikulás az ÁGOTA-táborba + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_nyari_mikulas57_gsIzgalmas és színes programok tarkították a tíznapos ÁGOTA-tábort, mely a csütörtöki nappal ért véget a doboz-szanazugi üdülőben. A gyerekeket a nyári Mikulás csupa jóval és mindenféle finomsággal engedte útjukra, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanott, de még nagyobb létszámban újra összejöjjön a tábori hangulat.

A nagyszakállú nem a tőle megszokott időben érkezett az ÁGOTA Alapítvány által szervezett táborba, a gyerekek mégis kitörő lelkesedéssel fogadták a Mikulás érkezését. A bőkezűségéről híres apóka az év legmelegebb évszakában sem hazudtolta meg önmagát, puttyonya sok-sok finomságot rejtett a gyerekeknek. “A nyári Mikulás és krampuszai már hagyománynak számítanak az ÁGOTA-táborban, hiszen a programsorozatok és vetélkedők eredményhirdetését kötjük össze érkezésével. Ez a nap tehát a jutalmazások napja. A Mikulás minden évben egy hangos, figyelemfelkeltő járgányon érkezik a táborba, ezúttal a rendőrök hozták. Több mázsa csokoládéval, cukorkával érkezett a gyerekekhez, hatalmas ováció övezte jelenlétét” – mondta portálunk érdeklődésére Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója.

agota_nyari_mikulas56_gs

A “Nyárapó” látogatását egy bensőségesebb, vidám hangulatú búcsúprogram zárta, amikor is este mind a 250 táborozó elköszönt egymástól. Az alapító tíz nap után úgy értékeli, a teljes tábori időn át futó terapeutikus programokat sikerült a lehető legjobban beágyazni a rendezvényekbe. “A bizalom, a kiszolgáltatottságérzethez való viszony, illetve az értékek, normák kérdéskörére rendezett csoportos foglalkozások és témafelvezetők képezték a törzsét a szakmai programoknak. Bulgáriából pedagógus kollégáink is látogatást tettek az ÁGOTA-táborban, akik megnézték, hogyan lehetne az ő gyermekvédelmükbe is integrálni ezeket az óriási élményprogramokat. Azt gondolom, az élménypedagógiai rendezvények magukért beszélnek: strandolás a Körösön, a Toldi-vetélkedő, az ÁGOTA-bál, a “Ki mit tud?”, a sportvetélkedők és kézügyességet fejlesztő foglalkozások” – folytatta.

A gyerekek tehát tartották magukat Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökének, a rendezvény fővédnökének jó tanácsaihoz, vagyis, hogy a nyár a kikapcsolódás és a szórakozás ideje, ennek jegyében használják ki a tíznapos tábort.

A "Nyárapó" sok-sok finomsággal érkezett az ÁGOTA-táborba. Miért járt arra a legmelegebb évszak közepén? Részletek itt:…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 31.

Default thumbnail
Előző sztori

Guardian-cikk Orbán Viktor és a Fidesz politikájáról

Default thumbnail
Következő sztori

Négyszázmillió forint központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok

Legutóbbi hasonló cikkek