Potápi: külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak Kárpátalján – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A kormány az idei évet a külhoni magyar szakképzés évének nyilvánította. Ennek keretében a kárpátaljai magyarság összesen 50 millió forintos támogatást kap – mondta az államtitkár.

A támogatásból fizikai laboratóriumot építenek, informatikai fejlesztéseket hajtanak végre és kiadványokat finanszíroznak. A program elsősorban a kárpátaljai pedagógusszervezet koncepcióján, tervein alapul – mondta Potápi Árpád János, aki hozzátette: sok még a tennivaló az egységes szakmai nyelv kialakítása terén.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön tudjanak magyarként megmaradni. Ennek része a külhoni szakképzés támogatása, amely a magyar-magyar kapcsolatok erősítését is szolgálja – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Előző sztori

Keddtől változik a 8-as és 10-es trolik útvonala

Következő sztori

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK