Közélet

Potápi: külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak

Potápi: külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak

2015. július 12., vasárnap
Potápi: külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak

A külhoni magyar szakképzést támogató programok indulnak Kárpátalján - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A kormány az idei évet a külhoni magyar szakképzés évének nyilvánította. Ennek keretében a kárpátaljai magyarság összesen 50 millió forintos támogatást kap - mondta az államtitkár. A támogatásból fizikai laboratóriumot építenek, informatikai fejlesztéseket hajtanak végre és kiadványokat finanszíroznak. A program elsősorban a kárpátaljai pedagógusszervezet koncepcióján, tervein alapul - mondta

Potápi Árpád János

, aki hozzátette: sok még a tennivaló az egységes szakmai nyelv kialakítása terén. A kormány mindent megtesz azért, hogy a kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön tudjanak magyarként megmaradni. Ennek része a külhoni szakképzés támogatása, amely a magyar-magyar kapcsolatok erősítését is szolgálja - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.