Közélet

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

2015. július 21., kedd
Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Orbán Viktor kormányfő Nagy Mártont javasolja kinevezni a Magyar Nemzeti Bank alelnökének - tájékoztatta az MTI-t kedden Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A javaslatról a kormányfő levélben tájékoztatta

Kövér Lászlót

, az Országgyűlés elnökét. A nemzeti bank alelnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki. Az alelnöki tisztségre javasolt

Nagy Mártont

az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága fogja meghallgatni. Az 1976-ban született Nagy Márton 1998 és 2000 között makrogazdasági elemzőként dolgozott az Államadósság Kezelő Központnál, majd az ING Vagyonkezelő Rt.-nél volt vezető elemző. 2002-től a Magyar Nemzeti Banknál volt vezető közgazdasági szakértő, ahol később a pénzügyi stabilitási területen töltött be különböző posztokat. 2013 óta a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős igazgatóság ügyvezető igazgatója volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.