/

Orbán Viktor Nagy Mártont javasolja az MNB alelnökének

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Orbán Viktor kormányfő Nagy Mártont javasolja kinevezni a Magyar Nemzeti Bank alelnökének – tájékoztatta az MTI-t kedden Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A javaslatról a kormányfő levélben tájékoztatta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. A nemzeti bank alelnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

Az alelnöki tisztségre javasolt Nagy Mártont az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős állandó bizottsága fogja meghallgatni.

Az 1976-ban született Nagy Márton 1998 és 2000 között makrogazdasági elemzőként dolgozott az Államadósság Kezelő Központnál, majd az ING Vagyonkezelő Rt.-nél volt vezető elemző. 2002-től a Magyar Nemzeti Banknál volt vezető közgazdasági szakértő, ahol később a pénzügyi stabilitási területen töltött be különböző posztokat. 2013 óta a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős igazgatóság ügyvezető igazgatója volt.

Előző sztori

Csongrád megyei kézműveseket is várnak a Kézműves Remekre

Következő sztori

Illegális bevándorlás – Veszélyes helyeken is megpróbálnak magyar területre jutni a határsértők

Legutóbbi hasonló cikkek