Közélet

OKF: viharban senki ne tartózkodjon a szabadban

OKF: viharban senki ne tartózkodjon a szabadban

2015. július 25., szombat
OKF: viharban senki ne tartózkodjon a szabadban

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt tanácsolja, hogy a viharban lehetőség szerint senki ne tartózkodjon a szabadban - közölte a szervezet szóvivője szombaton az MTI-vel.

Hajdu Márton

elmondta, a szél lesodorhatja a tetőcserepeket, leszakíthatja a faágakat, amelyek sérüléseket okozhatnak. Mindenkinek azt javasolta, hogy tájékozódjon a várható időjárásról, mielőtt szabadtéri programot tervez. Azt is tanácsolta, hogy a nagyobb tavakban fürdőzök figyeljék a viharjelzőket, és viharjelzés esetén ne menjenek vízbe. A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a viharos erejű szél miatt a szabadban hagyott tárgyak is kárt okozhatnak, a szél megérkezése előtt rögzíteni kell azokat. Hajdu Márton tájékoztatása szerint a vihar miatt Győr-Moson-Sopron megyéből kaptak eddig több riasztást a tűzoltók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.