Nemzetközi biblikus konferenciát tartanak augusztusban Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Gyűlölet és kiengesztelődés a Bibliában” címmel rendezik meg augusztus 27. és 29. között rendezik meg Szegeden a Szent Gellért Szemináriumban a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát – tájékoztatott Benyik György, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója.

A spontán és gerjesztett gyűlölet egyre inkább átjárja a magyar és nemzetközi gondolkodás különböző köreit. Az etnikai, kulturális és vallási alapú gyűlölet megakadályozza az aktív és konstruktív párbeszédet a kultúrák, vallások és etnikai csoportok között. A gyűlölet hasonlóan a szeretethez igen találékony, de míg az utóbbi épít és gyógyít, addig az előbbi rombol és pusztít – fogalmaznak a szervezők.

Ezért tűzte ki a Szegedi Nemzetközi Biblikus konferencia megvitatandó témájául a gyűlölet és kiengesztelődés témáját. Ez alkalommal először írókat is meghívtak, hogy öt-tíz perces felolvasásukkal, irodalmi módszerekkel gazdagítsák és aktualizálják a témát – tájékoztatnak.

A 26. alkalommal megrendezett konferencia védnökei Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Joachim Gnilka német teológus, Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora és Martos Levente Balázs, a Pápai Biblikus Bizottság tagja.

“Azokat a kollégákat, akik ebben a témában a konferencia kötetben cikket írnak VIP vendégként várjuk. Tanulmányukat 2015 december elsejéig kell leadniuk. Azokat a hallgatókat, akik szemináriumi dolgozatukban kreditre akarják változtatni a konferencia hallatását és összefoglalóját, szintén szívesen látjuk” – közölték a szervezők.

A konferencia előadásai nyitottak, szabadon meghallgathatók mindenki számára, aki a szentírástudomány iránt érdeklődik. Részletes program ITT.

Előző sztori

Közös megegyezéssel távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Következő sztori

Egy tiszaszigeti ház égett szombaton délután