Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sallay_gyertyagyujtas15kf

A szögedi papucsért gyújtottak gyertyát a Sallay-üzlet előtt. Hamarosan közzéteszik a számlaszámot, hova lehet utalni megmentése céljából.

Korábban megírtuk, ma kénytelen volt lehúzni a rolót a Sallay-üzlet, egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a családi vállalkozás és a Magyar Értéktárba emelt szögedi papucs sorsa.

„Négy gyertyát szeretnék elsőként meggyújtani, a hit, a remény, a szeretet és az öröm jegyében. Hiszünk abban, hogy lesz látványműhely. Reméljük lesz örömünk abban, hogy életben marad a szegedi papucs. Kívánjuk, hogy az egészet tartsa össze a szegediek, a hagyománytisztelők szeretete” – mondta Szögi Csaba, a „Mentsük meg a szögedi papucsot” Facebook csoport alapítója.

A megemlékezők kifejezték reményüket, hogy az új asszonyok, a néptáncosok viselni fogják e jellegzetes lábbelit. Fontosnak tartják, hogy nem a szögedi papucs emlékére gyújtottak gyertyát, hanem újjászületésében bíznak.

Mészáros Tibor kiemelte, fél évszázados barátság köti össze Sallay Tiborral. Akik eljöttek tudják, hogy ő és családja igazi mestereivé váltak a papucskészítésnek.

A rendezvény végén Szögi Csaba bejelentette, hogy a Tisza Lajos Közéleti Egyesület jóvoltából azok is segíthetnek, akik nem engedhetik meg anyagilag egy papucs megvételét. A TLKE ugyanis önálló számlát nyit, amely december 31-ig él, az ide utalt összeget pedig továbbítják a szögedi papucs megmentése céljára. További részletekről a Facebookon lehet olvasni hamarosan.

no images were found

Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát szerda este.http://szegedma.hu/?p=553757

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 15.

Default thumbnail
Előző sztori

Iszlám Állam - Szerbiát jelölte meg első balkáni célpontjaként a terrorszervezet egy friss videóban

Következő sztori

A Virág teraszának tervezője: látható minden a térből és épületeiből + SZAVAZÁS

Legutóbbi hasonló cikkek