Közélet

Kósa Lajos: a határátlépők száma év végére 140-160 ezer is lehet

Kósa Lajos: a határátlépők száma év végére 140-160 ezer is lehet

2015. július 14., kedd
Kósa Lajos: a határátlépők száma év végére 140-160 ezer is lehet

Az év végére az illegális határátlépők száma elérheti a 140-160 ezret is - erről Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke beszélt az M1 aktuális csatornán kedden.

A kormánypárti politikus közlése szerint kedden az illegális bevándorlók száma meghaladta a 80 ezret.

Kósa Lajos

szerint minden jel arra utal, hogy sokan szervezett embercsempészek segítségével indulnak útnak, ők 3-6 ezer dollár közötti összeget fizetnek azért, hogy a jobb élet reményében zömében Ausztriában, Németországban vagy a skandináv államokban telepedhessenek le. Hozzátette: akiknek valóban politikai menedékjogra van szükségük, azok ebből az összegből akár repülővel is érkezhetnének. Arról is beszélt, hogy a migránsok hiába kapnak Görögországban a schengeni térségbe történő belépésről okmányt, azt gyakran megsemmisítik. Nehezíti a helyzetet az is, hogy az Európai Unió több tagállama nem biztonságos országnak minősítette Görögországot, ahová így ezekből az országokból a migránsok nem küldhetőek vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.