Kocsit húztak és vizesvödröt cipeltek az ÁGOTA-tábor Toldi-versenyén + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_toldi03_gsAz ÁGOTA-tábor lakói minden évben egyszer megvívnak, hogy kiderüljön, ki a közösség legerősebb fiúja és leánya. Az örökmozgó fiatalokat Mitykó András atléta is ösztökélte.

Toldi-versennyel folytatódott hétfőn a Doboz-Szanazugban megrendezett tábor, melynek keretében Arany János balladájából és roppant erejéről ismert vitéz utódjárt keresték a résztvevők között. Három versenyszámban tehettek tanúbizonyságot erejükről a bátor legények és leányok, ugyanis a gyengébbik nem soriban számon tartott leányok is szép számmal képviseltették magukat a megmérettetésen. A zsákcipelés során korosztályonkénti súllyal kellett megbirkózniuk, a vizesvödör-tartáson másodpercre mérték az időt, míg a kocsihúzásban pedig a megtett táv számított.

agota_toldi05_gs

Különböző korcsoportokban nevezhettek a fiatalok, így a 7-11, a 12-15, és a 16-18 évesekig bárki indulhatott az embert próbáló feladatokon. A korcsoportok mind ugyan azokban a versenyszámokban indulhattak, értelem szerűen a kisebbek könnyebb súlyokkal cipekedtek és kisebb távokat kellett megtenniük – tudtuk meg Balogh Zsolt táborvezető helyettestől.

A sport szeretetére eddig is nagy hangsúlyt fektettek az ÁGOTA-tábor szervezői, ennek szellemében pedig hétfőn a békéscsabai Mitykó András diszkosz- és kalapácsvető is látogatást tett a gyerekeknél. Balogh Zsolt szerint fontos, hogy a fiatalok követendő példával találkozhassanak, hiszen egy sikeres sportolóval való kapcsolat nemcsak életre szóló élmény, hanem akár példaképként is szolgálhat a jövőjükre nézve.

Az ÁGOTA-tábor lakói most is megvívtak, hogy kiderüljön, ki a legény és ki a leány a gáton.http://szegedma.hu/?p=556168

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Előző sztori

Eltűnt a szegedi Bite László - a rendőrség keresi

Következő sztori

A legszebb szegedi kertek kerestetnek! – szeptember elsejéig várják a pályázatokat

Legutóbbi hasonló cikkek