Bulvár

Kocsit húztak és vizesvödröt cipeltek az ÁGOTA-tábor Toldi-versenyén + FOTÓK

Kocsit húztak és vizesvödröt cipeltek az ÁGOTA-tábor Toldi-versenyén + FOTÓK

2015. július 28., kedd
Kocsit húztak és vizesvödröt cipeltek az ÁGOTA-tábor Toldi-versenyén + FOTÓK
agota_toldi03_gs

Az ÁGOTA-tábor lakói minden évben egyszer megvívnak, hogy kiderüljön, ki a közösség legerősebb fiúja és leánya. Az örökmozgó fiatalokat Mitykó András atléta is ösztökélte.

Toldi-versennyel folytatódott hétfőn a Doboz-Szanazugban megrendezett tábor, melynek keretében Arany János balladájából és roppant erejéről ismert vitéz utódjárt keresték a résztvevők között. Három versenyszámban tehettek tanúbizonyságot erejükről a bátor legények és leányok, ugyanis a gyengébbik nem soriban számon tartott leányok is szép számmal képviseltették magukat a megmérettetésen. A zsákcipelés során korosztályonkénti súllyal kellett megbirkózniuk, a vizesvödör-tartáson másodpercre mérték az időt, míg a kocsihúzásban pedig a megtett táv számított.

agota_toldi05_gs

Különböző korcsoportokban nevezhettek a fiatalok, így a 7-11, a 12-15, és a 16-18 évesekig bárki indulhatott az embert próbáló feladatokon. A korcsoportok mind ugyan azokban a versenyszámokban indulhattak, értelem szerűen a kisebbek könnyebb súlyokkal cipekedtek és kisebb távokat kellett megtenniük – tudtuk meg

Balogh Zsolt

táborvezető helyettestől. A sport szeretetére eddig is nagy hangsúlyt fektettek az ÁGOTA-tábor szervezői, ennek szellemében pedig hétfőn a békéscsabai

Mitykó András

diszkosz- és kalapácsvető is látogatást tett a gyerekeknél. Balogh Zsolt szerint fontos, hogy a fiatalok követendő példával találkozhassanak, hiszen egy sikeres sportolóval való kapcsolat nemcsak életre szóló élmény, hanem akár példaképként is szolgálhat a jövőjükre nézve.

Az ÁGOTA-tábor lakói most is megvívtak, hogy kiderüljön, ki a legény és ki a leány a gáton.http://szegedma.hu/?p=556168

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.