Bulvár

Két hidegfront között a jövő héten is folytatódik a nyárias időjárás

Két hidegfront között a jövő héten is folytatódik a nyárias időjárás

2015. július 12., vasárnap
Két hidegfront között a jövő héten is folytatódik a nyárias időjárás
napszemuveg_nyar_vakacio

Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következő napokban mérséklődik a felmelegedés, esőre, erős szélre is számítani lehet. A hét közepétől ismét napsütéses idő várható 30 Celsius-fok feletti maximumokkal, a hétvégén azonban újabb hidegfront érkezik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, vékonyodik a felhőzet, de viszonylag sok marad a felhő, csupán rövid időre süthet ki a nap. Kezdetben több helyen, délután elszórtan eső, zápor, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 23-27 fok között alakul. Kedden a többórás napsütés mellett, már csak elszórtan - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és északkelet-keleten - alakulhatnak ki záporok. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő. Szerdán napos idő várható, legfeljebb az ország északi harmadán fordulhat elő néhol egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 12-18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-32 fok között alakulnak. Csütörtökön és pénteken száraz, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között alakul. Pénteken a minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31-36 fok között valószínű. Szombaton többnyire derült, napos idő várható. Kis eséllyel lehet eső, de ismét megélénkül és helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet. Napközben 33-38 fokig melegszik a levegő. Vasárnap ismét gyenge hidegfront érkezhet, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 20-25, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok körül alakul - olvasható az előrejelzésben.

Változatos lesz az időjárás jövő héten - fázni azért nem fogunk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=553098

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.