Kártyatrükkök és zenés produkciók az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_ki_mit_tud28_gsTovább dübörög az ÁGOTA-tábor, egyre izgalmasabb programok elé néznek a Doboz-Szanazugban táborozó gyerekek. Szerdán “Ki mit tud?” vetélkedővel folytatódott a programok sora, melyre majdnem az összes gyermek nevezett.

Mindenki igyekezett a legügyesebb, a legkreatívabb oldalát elővenni az ÁGOTA-tábor szerdai rendezvényére, hogy a zsűri és egymás előtt is bebizonyíthassa tehetségét. A 170 táborlakó közül szinte mindenki megmérettette magát a “Ki mit tud?” rendezvényen: a verseléstől a sportoláson át a paródiáig különlegesebbnél különlegesebb előadásokon ámultak és szórakoztak a résztvevők.

Paródia, énekes és hangszeres produkció, kártyatrükk – csak néhány azok közül a fellépések közül, melyekkel a táborlakók a szerdai vetélkedőre készültek. A programnak pedagógiai célzata volt, a fiatalok ugyanis a szereplés élményét élhették meg a színpadi performanszokon keresztül. A tábor vége felé egyre inkább összecsiszolódni látszik a társaság, idővel levetkőzik a gátlásaikat, s a porondon is meg merik mutatni, miben tehetségesek – mondta Balogh Zsolt táborvezető helyettes.

agota_ki_mit_tud35_gs

Az Új Európa Alapítványt a MOL hozta létre 2006-ban, ezzel a lépéssel is megerősítve, hogy társadalmi felelősségvállalását komolyan veszi. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a gyermekegészségügy támogatására. „A program egyik eleme, a MOL Gyermekgyógyító Program élmény-és művészetterápiás programokat támogat. A krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy veszélyeztetett gyerekeknek szóló terápiás foglalkozások, táborok költségeire évente egyszer pályázhatnak a szervezetek. Az alapítványnak egyébként van még tehetségtámogató programja, sport, művészet, tudomány kategóriákban, díjazza azokat az oktatókat, edzőket, akik kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségekre, a KÖSZ! Programban pedig az Iskolai Közösségi Szolgálatban résztvevő fogadó szervezetek pályázhatnak” – vázolta portálunk érdeklődésére Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.

Mint kiderült, az ÁGOTA Alapítvány táborával több évre visszanyúló kapcsolatuk van, ugyanis élményterápiás nyári rendezvényük támogatásáért időről időre az Új Európa Alapítványnál pályáznak. Tavaly és idén a MOL-csoport éves családi napján, a társaság munkavállalói az ÁGOTA-tábor javára gyűjtöttek, így a gyerekek LEGO-játékokat, csocsóasztalt, strandlabdákat és a biztonságos közlekedéshez szükséges kerékpárra szerelhető prizmákat kaptak ajándékba. A szponzorációs vezető úgy fogalmazott, idén azért tért vissza az állami gondoskodásban élő gyerekek tíznapos rendezvényére, mert korábbi látogatásai során személyesen is megérintette a tábor hangulata.

Tovább dübörög az ÁGOTA-tábor.http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/07/kartyatrukkokkel-es-zenes-produkciok-az-agota-taborban-fotok.html

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 30.

Default thumbnail
Előző sztori

Emmi: önállóvá válhat az állatorvosi és az erdőmérnöki kar

Default thumbnail
Következő sztori

Helyreállt a forgalmi rend a 3-as, 4-es villamosvonalon (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek