Sport

Kajak-kenu: egyéniben megállíthatatlan Kárász Anna

Kajak-kenu: egyéniben megállíthatatlan Kárász Anna

2015. július 18., szombat
Kajak-kenu: egyéniben megállíthatatlan Kárász Anna
karasz_anna_dobogo

Kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a szolnoki világbajnoki válogatón az EDF-Démász Szegedi VE versenyzője, Kárász Anna: a kétszeres világbajnok K1-500 méteren és K1-200 méteren is kvalifikálta magát a milánói világbajnokságra.

A legnagyobb érdeklődéssel számon tartott K1-500

második válogatóján is legyőzte

az olimpiai bajnok

Kozák Danutát

Kárász Anna

, az EDF-Démász Szegedi VE kajakosa, aki 124 ezredmásodperccel bizonyult jobbnak ellenfelénél, így Milánóban az olimpiai kvótáért versenyezhet majd augusztusban. A szegedi versenyző szombat délelőtt is megismételte előző napi sikerét: ezúttal K1-200 méteren ért elsőként a célba, így ebben a számban szétlövés dönt majd a világbajnoki kvalifikációt illetően.

sportoloi_dijak04_gs_karasz_anna

„Én bíztam benne, hogy sikerülni fog, erre készültem, és nagyon elégedett vagyok most, hogy mindkét számban sikerült nyernem. Az 500 egyes versenyen mondhatom, hogy életem legnehezebb pályája volt, nagyon ott kellett lennem fejben, mentálisan erősnek kellett lennem, hogy végig bírjam Danával

(Kozák Danuta – a szerk.)

, elmentem a táv elején egy picit, aztán éreztem, hogy folyamatosan próbál jönni rám, én pedig folyamatosan visszavertem az indításait. Szerencsére éppen kitartott a végéig, de nagyon nehéz volt, utána 10 percig nem tudtam felállni a székből. A 200 egyes már nem volt ennyire fájdalmas, természetesen arra is oda kellett koncentrálni, hiszen ott minden húzás jobban számít a pálya rövidsége miatt. Volt egy nagyon jó rajtom, és arra koncentráltam igazából, hogy a rajt sikerüljön jól, és úgy gondoltam, hogy akkor már nem tudok nagyot hibázni, és így is lett, úgyhogy nagyon örülök” – fogalmazott portálunknak az egyesben aratott remek sikerekről Kárász Anna. A szolnoki válogató még nem ért véget a szegedi kajakos számára, vasárnap a párosban áll rajthoz majd új társával,

Fazekas-Zur Krisztinával

. Kárász Anna kíváncsian várja, hogy mit hoz új párosuk számára a vasárnap, és reméli, hogy az egyesben legyőzött Kozák Danutával és párjával versenyben tudnak lenni a páros futamon is. Győzelmeinek köszönhetően Kárász Anna már biztosan ott lesz Milánóban, az olimpiai kvalifikációs világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, a szolnoki válogatót követően döntik el, hogy milyen számokban fog majd rajthoz állni, hiszen még 200 egyesben egy szétlövés vár Kárász Annára. „Ezt követően fogjuk eldönteni, hogy miben fogok indulni, azt beszéltük, hogy a három szám az sok lenne, így valamelyik kettőt fogjuk választani valószínűleg” – mondta el érdeklődésünkre Kárász Anna. Az EDF-Démász Szegedi VE kajakosára tehát vasárnap a páros versenyek várnak majd a Szolnokon zajló válogatón, akire szombat délután várhat csupán egy kis pihenés a versenyek között.

Mindvégig bízott a sikerben Kárász Anna, a szegedi kajakos holnap párosban áll rajthoz.http://szegedma.hu/?p=554223

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.