Illegális bevándorlás – Nógrádi Zoltán: segít a megerősített rendőri jelenlét

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A település vezetője közölte: most is naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon. Nyár van, fizikai szükségleteik vannak, ételt, italt kérnek – sorolta Nógrádi Zoltán, hozzátéve: sokszor több százan fordulnak meg a tanyákon. Elmondta: a nagy számban érkező bevándorlók már korábban is okoztak nehézségeket, de az utóbbi időben “kicsúcsosodott” ez a probléma.

Nógrádi Zoltán szerint a határzár építésének hírére “belendült az embercsempész üzletág”, s most igyekeznek minél több embert “átpréselni” a zöldhatáron. Hozzátette, az utóbbi időben érkező tömegek kevésbé együttműködőek, sokszor agresszívak, s nehezebb megértetni velük, hogy mik a szabályok.

Mórahalmon azt remélik, hogy ha megépül a kerítés, akkor ismét nyugodtabb lesz a helyzet a településen – mondta Nógrádi Zoltán.

A magyar-szerb határon múlt szombaton készült el az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza.

Mórahalom belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást – mondta Nógrádi Zoltán polgármester. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=555191

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 23.

Előző sztori

Az elektronikus bűnözők könnyű célpontjává válhatnak a nyaralók

Következő sztori

Vanília, csoki, puncs – nosztalgikus ízekkel nyitott a Kis Virág + FOTÓK