Közélet

Illegális bevándorlás - Nógrádi Zoltán: segít a megerősített rendőri jelenlét

Illegális bevándorlás - Nógrádi Zoltán: segít a megerősített rendőri jelenlét

2015. július 23., csütörtök
Illegális bevándorlás - Nógrádi Zoltán: segít a megerősített rendőri jelenlét

A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást - mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A település vezetője közölte: most is naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon. Nyár van, fizikai szükségleteik vannak, ételt, italt kérnek - sorolta Nógrádi Zoltán, hozzátéve: sokszor több százan fordulnak meg a tanyákon. Elmondta: a nagy számban érkező bevándorlók már korábban is okoztak nehézségeket, de az utóbbi időben "kicsúcsosodott" ez a probléma.

Nógrádi Zoltán

szerint a határzár építésének hírére "belendült az embercsempész üzletág", s most igyekeznek minél több embert "átpréselni" a zöldhatáron. Hozzátette, az utóbbi időben érkező tömegek kevésbé együttműködőek, sokszor agresszívak, s nehezebb megértetni velük, hogy mik a szabályok. Mórahalmon azt remélik, hogy ha megépül a kerítés, akkor ismét nyugodtabb lesz a helyzet a településen - mondta Nógrádi Zoltán. A magyar-szerb határon múlt szombaton készült el az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza.

Mórahalom belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást - mondta Nógrádi Zoltán polgármester. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=555191

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.