Közélet

Fidesz: a bűnözőknek a börtönben a helyük

Fidesz: a bűnözőknek a börtönben a helyük

2015. július 19., vasárnap
Fidesz: a bűnözőknek a börtönben a helyük

A Fidesz büntetőpolitikája alapjaként hivatkozott arra, hogy bűnözőknek a börtönben a helyük, a visszaeső, erőszakos bűnözőknek, a gyilkosoknak és a gyerekgyilkosoknak pedig egy életre ott a helyük - közölte a kormánypárti frakció vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz-frakció ezt arra reagálva tudatta, hogy

Répássy Róbert

, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány sikerrel védte meg a magyar jogrendszerben legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy ez a büntetés forma megmaradjon. A Fidesz azt írta: 2011-ben a szocialisták európai parlamenti képviselői elérték, hogy az új alaptörvényről és a többi között a tényleges életfogytiglanról európai parlamenti vitát tartsanak, ahol elítélték ezt a jogintézményt. Magyarország végül a strasbourgi bíróság előtt megvédte az intézkedést, így az továbbra is a magyar büntetőpolitika része maradhat. A polgári kormány szigorú büntetőpolitikája és annak legsúlyosabb büntetési formája, a tényleges életfogytiglan működik - állapította meg a képviselőcsoport, hangsúlyozva: eddig 48 gyilkost, köztük több gyermekgyilkost tudtak egy életre rács mögé zárni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.