Átadták a város harmadik kormányablakát a Szeged Novában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiormanyablek_nova15_gs

Naponta átlagosan hetven ügyfelet szolgáltak ki eddig a Szeged Novában július másodika óta üzemelő, teljes körűen akadálymentesített, vagyis mozgáskorlátozottakat, vakokat és gyengén látókat, valamint siketeket és nagyothallókat is kiszolgáló kormányablakban.

szechenyi2020_szocialis_alap

Csongrád megyében a hetedik, Szegeden pedig a harmadik kormányablak nyílt meg a Nova áruházban, ahol négy munkaablak és egy fotófülke fogadja a lakosságot. „A közigazgatás átalakításába többek között azért kezdett a kormány, hogy minőségi változás történjen az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások és az ügyfelekkel való kapcsolattartás terén. Az volt a cél, hogy meg lehessen tapasztalni, milyen kényelmes egy ablaknál elintézni minden egyes ügyet hosszas sorban állás helyett gyorsan, egyszerűen” – fogalmazott Juhász Tünde kormánymegbízott. Beszámolt arról is, hogy július 2-a óta működik a Szeged Novában a kormányablak, az eddigi tapasztalatok szerint naponta átlagosan 70 ügyfelet szolgáltak ki. „Biztos vagyok benne, hogy az állampolgárok az ügyintézéssel itt a Szeged Novában hamarabb fognak végezni, mint a bevásárlással” – jelentette ki a kormánymegbízott.

Juhász Tünde portálunknak elmondta, tavaly tavasszal nyílt a Tesco Extrában kormányablak, és az ottani pozitív tapasztalatok biztatták arra a hivatalt, hogy ismét egy bevásárlóközpontban alakítsanak ki újabbat. „Nagyon sikeresek azok a kormányablakok, amelyek a hivatal falain kívül működnek, így az állampolgárok össze tudják kötni teendőiket. Teljesen életszerű, hogy amíg a család egyik tagja például lejárt személyi okmányait intézi, addig a másikuk elintézi a bevásárlást” – magyarázta. Az ügyfélforgalmi adatok alapján idén tavasszal változott a kormányablakok nyitva tartása, bebizonyosodott ugyanis, hogy a hivatalokba nem járnak ügyfelek a hivatali időn kívül. Ezzel szemben a bevásárlóközpontokba igen, így azokon a helyszíneken más nyitvatartási rendben fogadják az ügyfeleket.

kiormanyablek_nova09_gs

Az ország 113-ik kormányablaka nyílt meg a Szőregi úti áruházban, a cél, hogy összesen 278 helyszínen intézhesse ügyeit a lakosság kényelmesen, gyorsan és hatékonyan – erről már Baltay Tímea, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárságának kormányablakokért felelős helyettes államtitkára beszélt. Arról is tájékoztatott, hogy a kormányablakok nyitásával párhuzamosan az elektronikus kormányablakok kialakítása is zajlik, mellyel lehetővé válik, hogy az állampolgárok otthonukból is intézhessék ügyeiket. Ezen felül a települési ügysegédi rendszert is fejlesztik területi- és informatikai szinten egyaránt. Fokozatosan fejlesztik az úgynevezett tudástár adatbázist is, a cél, hogy 2000 ügykörnél is többet lehessen elintézni egy ablaknál. Baltay Tímea kitért arra is, hogy kormányablakoknál 2015 első negyedévében már meghaladták a teljes 2013-as esztendőre vonatkozó ügyintézési statisztikai átlagot.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal még 2013-ban nyert 390 millió forint uniós támogatást a TIOP – 3.3.1/A-12/2 – „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című pályázat keretében. A megyében összesen 11 kormányablak valósul meg ennek köszönhetően.

A Szeged Novában a teljes körűen akadálymentesített, vagyis mozgáskorlátozottakat, vakokat és gyengén látókat, valamint siketeket és nagyothallókat is ki tudnak szolgálni. Az okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező új ügyfélszolgálat 378-féle ügykörben látja el feladatát. Csongrád megyében újabb kormányablakok nyílnak, Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen, illetve Szegeden is nyitnak a Rákóczi tér 1. szám alatt.

A kormányablak nyitvatartási ideje a Szeged Novában:
Hétfő: 7:00 – 17:00
Kedd: 8:00 – 20:00
Szerda: 8:00 – 20:00
Csütörtök: 8:00 – 18:00
Péntek: 8:00 – 20:00

no images were found

Akadálymentesített kormányablakot adtak át a Szeged Novában.http://szegedma.hu/?p=552761

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 10.

Előző sztori

2060-ra csaknem kétmillióval csökkenhet Magyarország népességszáma

Következő sztori

Kilencven magyar honvéd földi maradványait hantolták ki Kolozsváron