Gazdaság

A Volán Egyesülés 24 órás diszpécserszolgálatot működtet rendkívüli helyzetekre

A Volán Egyesülés 24 órás diszpécserszolgálatot működtet rendkívüli helyzetekre

2015. július 15., szerda
A Volán Egyesülés 24 órás diszpécserszolgálatot működtet rendkívüli helyzetekre

A Volán Egyesülés bővíti a rendkívüli helyzetekre vonatkozó együttműködési megállapodásait, és 24 órás diszpécserszolgálatot működtet; erről állapodott meg az egyesülés a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt.-vel és a Volánbusz Zrt.-vel - közölte az egyesülés szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a legfontosabb célkitűzés, hogy az előre nem látható eseményekkel - például: rendkívüli időjárás, természeti csapás, vasúti közlekedés leállása - kapcsolatos intézkedéseket, valamint a gondok megoldásához szükséges személyszállító járműveket biztosítsák. A tájékoztatás szerint a Volán Egyesülés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felkérésére látja el a kibővített együttműködés keretein belül a belföldi helyközi autóbusz-közlekedési szolgáltatások képviselőjeként a 24 órás telefonos országos központi diszpécserszolgálatot és a szolgáltatás-menedzsment feladatokat. Mindehhez a most aláírt szerződés keretein belül a Volánbusz Zrt. biztosítja a személyi és szakmai hátteret. A Volán Egyesülés korábban a MÁV-Start Zrt.-vel stratégiai együttműködési megállapodást kötött, a most aláírt szándéknyilatkozat ennek kibővítését foglalja magában - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.