Vízilabda: Benedek Tibor keretet hirdetett – Manhercz Krisztián a válogatottban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-honved12kf

Már a riói olimpiai csapatkeresés jegyében, megfiatalított kerettel vág neki Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az idei nyár két kiemelkedő eseményének: a világliga június végi szuperdöntőjének, s a július-augusztusi világbajnokságnak.

A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint a tavaly Budapesten Európa-bajnoki ezüstérmes együttes három játékosa – Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám – is hiányzik a szakvezető mostani jelöltjei közül. “Ezzel kapcsolatban arra a folyamatra tudok utalni, ami korábban már elkezdődött, és ezen a nyáron folytatódik – beszélt döntéséről Benedek Tibor a keret összetételét ismertetve. – Egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében.”

A vb-címvédő válogatott felkészülése hivatalosan hétfőn (ma) kezdődik, de a múlt héten a Bajnokok Ligája hatos döntőjében érintett egri és szolnoki játékosok csak egy hét múlva csatlakoznak a már együtt edzőkhöz.

A világliga szuperdöntőjét június 23. és 28. között rendezik Bergamóban, a kazanyi világbajnokság férfi vízilabdatornája pedig július 27-én kezdődik.

A bő keret:

Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

A szegedi Manhercz Krisztián is helyet kapott a férfi vízilabda-válogatott bő keretében a világliga szuperdöntője, illetve a világbajnokság előtt! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=543152

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 1.

Előző sztori

Fogyatékosügyi keret: közel 5 millió forint támogatást adott Szeged

Következő sztori

Bűnmegelőzési munkafüzetet tesztelnek az egyházmegye iskoláiban + FOTÓK