Közélet

Új köntösben a Makói Járásbíróság épülete

Új köntösben a Makói Járásbíróság épülete

2015. június 23., kedd
Új köntösben a Makói Járásbíróság épülete
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az elmúlt 10 év során megvalósított külső és belső felújítási munkálatok eredményeképpen megújult a Makói Járásbíróság épülete.

2005 és 2013 között főként a bíróságnak és az ügyészségnek otthont adó épület belső korszerűsítését végezték el, ideértve a homlokzati nyílászárók cseréjét, felújítását, a fűtési rendszer korszerűsítését, a világítótestek cseréjét, az új erősáramú és gyengeáramú hálózat és az új tűzjelző és vagyonvédelmi rendszer kialakítását, a belső festés-mázolást, a belső nyílászárók és a vizesblokkok felújítását. Mindezeken felül az OBH elnöke által biztosított központi forrásból a pince szinten az utólagos alászigetelés, valamint a földszinti főfal egy méter magasságban történő lélegző vakolattal való ellátása is megvalósult. Az épület teljes körűen akadálymentesített, ezen projekt kivitelezését EU-s pályázati forrásokból finanszírozta a bíróság. 2014-2015-ben a nagyobb fejlesztéseken felül elhelyezési és munkakörülményeket javító projekteket valósítottak meg. Az OBH Elnöke által meghirdetett „Vizesblokk, festés, klimatizálás – Bíróságok felújítási támogatás 2013” pályázati felhívás alapján a Szegedi Törvényszék 1.839.000 forint forrást nyert el, aminek felhasználásával a 2014-es évben megtörtént az épület tárgyalótermeinek klimatizálása. Az épület irattárának megújulása is a tavalyi évre tehető, amelyre az OBH elnöke által biztosított 3 millió forintos forrásból nyílt lehetőség. A 2015-ös évben az OBH Elnöke által meghirdetett, „Jablonszky Ferenc Program-vizesblokk, irattár, munkakörnyezet- bíróságok felújítási támogatása 2015” elnevezésű pályázat keretében elnyert 4,9 millió forintból pedig a tárgyalótermek elavult bútorzatának cseréje valósult meg. A Makói Járásbíróság városképileg is többször kifogásolt külső homlokzatának felújítása a tavalyi évben az OBH elnöke által biztosított 37 milliós központi forrásból kezdődhetett meg. A homlokzat felújítása az ütemtervnek megfelelően fejeződött be. Az épület teljes felújítása és szigetelése az idei évben, a rendelkezésre álló 63 millió forintból fejeződik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.